SIKKERHET

Rammet av løsepengevirus etter Ukraina-støtte

Dagen etter at de kunngjorde pengestøtte til krigsrammede områder i Ukraina, ble den amerikanske landbruksgiganten rammet av et dataangrep.

Landbruksgiganten Agco er hacket. Det er ikke kjent om løsepengevirusangrepet har sammenheng med at selskapet dagen før donerte penger til bønder i Ukraina.
Landbruksgiganten Agco er hacket. Det er ikke kjent om løsepengevirusangrepet har sammenheng med at selskapet dagen før donerte penger til bønder i Ukraina. Foto: Agco
Lasse Skovgaard, Version 2
14. mai 2022 - 19:00

En av verdens største produsenter av landbruksmaskiner, amerikanske Agco, er rammet av et løsepengevirus som gjør at produksjonen er stanset og IT-systemene stengt ned. Det kan få stor betydning for leddene lengre ned i verdikjeden, ifølge Bleeping Computer.

– Agco undersøker fortsatt omfanget av angrepet, men det ventes at forretningsdriften vil bli påvirket negativt i flere dager – og potensielt lengre grunnet alt arbeidet med å få tjenestene tilbake i normal drift. Dette avhenger igjen av hvor raskt virksomheten er i stand til å reparere sine systemer. Selskapet vil gi oppdateringer etter hvert som situasjonen utvikler seg, skriver Agco i en pressemelding.

Løsepengevirusangrepet skjer dagen etter at Agco kunngjorde at de donerer penger til bønder i krigsrammede områder i Ukraina. Det er ikke dokumentert noen sammenheng mellom hendelsene, tross sammenfallet i tid.

Denne artikkelen er først publisert på Version 2

Trusselaktøren har erstattet eget nettsted med en forfalsket plakat. Europol, britiske National Crime Agency (NCA) og det amerikanske justisdepartementet har alle benektet enhver involvering eller kjennskap til en slik aksjon.
Les også

Hackergruppe bløffer om politiaksjon – skal ha stukket av med en kvart milliard

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.