Rangnes-selskap dobler staben i Bergen

Konsulentene strømmer til det Bergens-baserte datterselskapet til Endre Rangnes.

Rangnes-selskap dobler staben i Bergen

Konsulentene strømmer til det Bergens-baserte datterselskapet til Endre Rangnes.

I et nærmest støvsuget arbeidsmarked, klarer det Bergens-baserte datterselskapet til EDB å doble staben på to år.

Avenir hevdes å være Bergens største og eldste IT-konsulentselskap, og har opplevd kraftig vekst de siste årene. Mye av veksten skyldes selskapets leveranse av selvbetjeningsløsninger for finansnæringen og offentlig sektor.

Nå venter selskapet igjen vekst på løsninger for utnyttelse av kundedataene selvbetjeningsløsningene gir.

Avenir har røtter i Bergen tilbake til begynnelsen av 90-tallet. I 1999 ble selskapene Bergen IT-senter og Unic IT Invest kjøpt opp av Avenir. Mye av veksten de to siste årene skyldes at selskapet har utviklet seg fra å være en systemintegrator til å bli et stort rådgivningsmiljø. Avenirs bergenskontor teller nå 70 ansatte.

- Vårt fundament er et sterkt fokus på kundene og kundens kunder. Selvbetjeningsløsninger gjør våre kunder bedre i stand til å ivareta sine kunder, sier administrerende direktør Tor-Erik Stakset i Avenir Bergen.

De siste årene har Avenir blant annet gitt råd til og bistått i utviklingen av en innbyggerportal for Bergen kommune. Utgangspunktet for portalen var å samle alle tjenestene kommunen tilbyr på ett sted og tilgjengeliggjøre informasjonen gjennom søk. Innbyggerne har mulighet til å utføre tjenester elektronisk, som for eksempel søknad til barnehage og skolefritidsordning.

- Vi har satset betydelig på miljøet, både faglig og sosialt. Mange av våre ansatte har vært med siden oppstarten for 20 år siden. I tillegg har Avenir en turnover som ligger på under fem prosent, noe som er svært lavt hvis man sammenligner med konsulentbransjen for øvrig, uttaler Stakset.

Avenir har en kvinneandel som overstiger 30 prosent, noe som er ledende i bransjen.

Til toppen