KARRIERE

Rapper blir Intel-sjef

Ansetter Black Eyed Peas-stjerne som kreativ libero.

26. jan. 2011 - 08:44

Intel henter inn Black Eyed Peas-frontmann «Will.I.Am» (William James Adams Jr.) som selskapets nye kreative sjef.

Som rapper, artist og produsent har han solgt millioner av plater verden over, og blant annet vunnet syv Grammy-priser. Men Will.I.Am er også innovatør, teknologientusiast og filantrop.

Det opplyser brikkegiganten i forbindelse med nyansettelsen, som ble kunngjort fra scenen under en intern salgskonferanse i California tirsdag.

- Prosessorer og datamaskiner er involvert i nesten alt jeg gjør. Når jeg ser en mikrobrikke fra Intel tenker jeg på alle de kreative hodene som bidrar til å forsterke min egen kreativitet, sier popstjernen i en pressemelding.

Hva skal så musikeren gjøre i sin nye stilling?

De fleste amerikanske medier, deriblant nyhetsbyrået Reuters tolker ansettelsen som mer enn bare en gimmick. Artisten skal bidra med låter i markedsføringen av Intel, men også i produktutviklingen.

Intel opplyser at ansettelsen sammenfaller med selskapets visjon der stadig flere elektroniske enheter kobles til nettet.

- I sin unike rolle vil han bidra til en rekke kreative og teknologiske prosjekter på tvers av vår forretningsdrift. Det kan inkludere enheter som bærbare maskiner, smarttelefoner og nettbrett, opplyser selskapet.

Smarttelefoner og nettbrett er begge områder der Intel foreløpig ikke har klart å markere seg nevneverdig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.