BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rapport om mobilplager utsatt

Resultatene fra SINTEF-kartleggingen av mobilplager, vil ikke ligge på bordet før nærmere sommeren. I utgangspunktet skulle rapporten presenteres i slutten av denne måneden.

Morten Øverbye
11. feb. 1998 - 17:34

Det er behovet for nærmere tallanalyser som er årsak til utsettelsen.

- Utsettelsen er ikke uventet for oss. Det er mer jobb å gjøre og flere analysemetoder som må benyttes, for at vi skal kunne gå dypere i materialet, sier Gunnhild Oftedal ved SINTEF i Trondheim til digi.no.

Hun er prosjektleder for den norske delen av det norsk-svenske prosjektet der 5.000 nordmenn og 12.000 svensker har svart på om bruk av mobiltelefon har gitt dem hodepine, konsentrasjonsproblemer, øresmerter eller andre symptomer. Undersøkelsen skal være verdens mest omfattende kartlegging av mobilplager.

Fordi deler av undersøkelsen ble gjort før det ble fokusert på denne type plager i media, er det et unikt forskningsmateriale SINTEF nå analysererer i samarbeid med Arbetslivsinstitutet i Umeå.

Etter et møte i den internasjonale referansegruppen for undersøkelsen fredag 6. februar, ble det bestemt at resultatene også skal analyseres i forhold til kjønn. Dermed vil analysearbeidet bli langt mer omfattende.

- Det har ikke vært noen dramatikk i forhold til referansegruppen, men det var et ønske fra gruppen at vi også ser på om resultatene er forskjellige for kvinner og menn, sier Oftedal.

Hun håper å ha resultatene klare i god tid før en fagkonferanse i Florida i juni. Dersom det er mulig, håper hun resultatene vil kunne legges frem på en pressekonferanse i Oslo eller Stockholm før den tid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.