Rar blåtann-dings fra Ericsson

Ericsson og Sony har lansert en ny ørepropp du kan bruke sammen med en Bluetooth-telefon. Men mye av poenget er borte.

Ericsson lanserte i fjor HBH-10, en stor øreplugg som kommuniserte med mobiltelefonen din via Bluetooth-teknologien. Dermed kunne du ha mobilen i lommen og snakke uten ledning. Les: Blåtann-radio er forsinket

Nå har Ericsson og Sony gått sammen om å lansere mobilprodukter og et av deres første samarbeider har resultert i HBH-20. Bak det kryptiske navnet skjuler det seg et Bluetooth-håndsett som du kan bruke sammen med telefonen.

Det forrige øresettet var litt tungt for å ha hengende på øret. Men nå har du fått tilbake ledningen og må forholde deg til en ny boks, denne på størrelse med en fyrstikkeske. (68x35x22 millimeter). Mange vil nok da mene at du da like gjerne kan ha øreproppen plugget rett i mobilen. Ericssons T29/39-telefoner er bare rundt 50 prosent større.

- Her får du et apparat som du kan hekte i skjorteflippen eller ha rundt halsen. Forgjengeren ser nok litt rar ut for mange, sier Mats Nevelius, produktsjef hos Ericsson Norge til digi.no

HBH-20 gir deg dessuten en ny dings du må lade opp hver 60. time. I tillegg oppgraderer Ericsson det forrige hodesettet med en ny versjon som har høyere batterilevetid. HBH-15 heter den.

Ericsson og Sonys samarbeidsprodukter skal foreløpig selges her i Norge under Ericsson-navnet og deres samarbeidsbutikker.

Til toppen