Ras av stue-produkter fra HP

HP girer nå opp selskapets satsning på stueprodukter. Egen versjon av Apples iPod og en plasma-TV er blant nyhetene fra IT-giganten.

HP girer nå opp selskapets satsning på stueprodukter. Egen versjon av Apples iPod og en plasma-TV er blant nyhetene fra IT-giganten.

HP satser for tiden hardt på konsumentelektronikk for tiden. Det er ventet at selskapet i dag skal lansere en 42-tommers plasma-TV med HDTV-støtte, en projektor for hjemmekinoanlegg, nye skrivere spesielt beregnet for utskrift av digitale fotografier og en ny, bærbar underholdnings-PC.

Tidligere i sommer sa Geir Erik Lian, direktør for HPs konsumentproduktene i Norge, at i år er det fokus på bilder - digitale kamera og fotoskrivere. Til neste år mener Lian at stue-PC-ene kommer til å ta av. Med disse mener Lian brukerne skal kunne samle og koble sammen mye av det de fleste strever med i dag.

Det har lenge vært kjent at HP skal tilby en egen utgave av Apples iPod. Riktignok er det trolig bare fargen og eventuelle logoer som skiller produktene, men på grunn av HPs store distribusjonsapparat, venter analytikere at salget av HPs utgave vil passere Apples modell i løpet av kort tid etter lanseringen.

Skriverne HP ventes å lansere i dag, heter ifølge Reuters Vivera. HP hevder at bilder skrevet ut med seks eller åtte patroner med Vivera-blekk, kan vare i hundre år. Ifølge HP er varigheten på bilder skrevet ut med nåværende blekkteknologi omkring 60 år.

Det er også ventet at HP vil lansere en bærbar underholdnings-PC i dag. PC-en, som heter Pavilion dv1000, er nå oppgitt på selskapets nettsted. digi.nos søsternettsted, Dinside.no, har allerede fått kikke på maskinen, som blant annet kan spille av film uten at det vanlige operativsystemet lastes. Maskinen leveres med en egen fjernkontroll for dette. Prisen starter på omkring 10.000 kroner. Les mer i denne artikkelen hos Dinside.no.

Til toppen