AVTALER & KONTRAKTER

Raser etter tapt IT-kontrakt

Accenture er ikke nådige etter å ha mistet gigantisk avtale med helsenorge.

19. juli 2010 - 08:09

Accenture er fortvilet etter å ha tapt anbudsrunden om å levere økonomi- og logistikkløsning til alle landets sykehus.

Nå klager selskapet for første gang på en anbudsprosess.

- De føler seg forskjellsbehandlet, skriver Finansavisen. Ord som «lite imøtekommende», «aggressivt» og «fiendlig» benyttes om kundens forhandlingsteam, i klagen Accenture har levert.

Det var i slutten av forrige måned at IBM gikk seirende ut av anbudsrunden, som danner grunnlaget for en nasjonal rammeavtale. De skal levere en løsning basert på SAP.

Konkurrentene som ikke nådde opp i kampen om en gigantleveranse til helsenorge var EDB, som også baserte sitt tilbud på SAP, samt Accenture som baserte seg på løsninger fra Oracle.

100 millioner lavere

Avtalen med IBM koster 700 millioner kroner erfarer Finansavisen. Accentures tilbud skal ifølge det avisen kjenner til ha vært minst 100 millioner kroner rimeligere.

- Det fremstår for oss som helt uforutberegnelig at en så stor prisforskjell som her viser seg, ikke skal bli utslagsgivende for valg av leverandør, heter det blant annet i klagebrevet fra Accenture.

Videre klager selskapet på det de kaller «helt urimelige tidsfrister», som de hevder har vært betydelig dårligere enn det konkurrentene fikk.

IBM fikk ifølge Accenture muligheter til å redefinere sin løsning underveis i prosesessen, på måter de selv ikke fikk adgang til. Det fremstår som helt avgjørende for kundens valg, heter det i klagen.

Accenture hevder at poengberegningen i kundens evaluering av tilbudet er feilslått. IBM oppnådde totalt 1,5 prosentpoeng høyere score. Accenture mener på sin side at en korrekt vurdering er å gi dem flest poeng.

- Accenture er derfor berettiget til å bli tildelt kontrakten, skriver de.

Klagen skal nå først behandles hos Helse Midt Norge, som har gjennomført anskaffelsesrunden på vegne av resten av helsenorge.

Helseforetaket ønsker ikke å kommentere saken før klagen er behandlet. Prosjektleder sier til Finansavisen at det tidligst vil skje i august.

Blir klagen avvist kan Accenture klage videre til KOFA, klageorganet for offentlige anskaffelser.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.