JUSS OG SAMFUNN

Raser mot Apple-oppførsel

Samsung og britisk dommer mektig irritert.

Ser du forskjell? Apple og Samsungs krangel om nettbrett-design og patenter har nådd et nytt lavmål. En tvungen kunngjøring fra Apple om en kjennelse i en britisk rettssak har fått begeret til å flyte over for Samsung.
Ser du forskjell? Apple og Samsungs krangel om nettbrett-design og patenter har nådd et nytt lavmål. En tvungen kunngjøring fra Apple om en kjennelse i en britisk rettssak har fått begeret til å flyte over for Samsung. Bilde: SeongJoon Cho/Bloomberg via Getty Images/ All Over Press
2. nov. 2012 - 08:58

Apple ble i oktober tvunget av en britisk domstol til å annonsere i britiske aviser og nettsider at Samsung ikke hadde brutt deres patenter og designrettigheter med sitt nettbrett, Galaxy Tab 10.1. Men kunngjøringen Apple har kommet med opprørte Samsung – og dommeren.

Les Apples opprinnelige kunngjøring her.

Nå har selskapet kort tid på seg for å komme med en ny.

I korte trekk mente Samsung at Apples annonse var unøyaktig og misledende fordi den omtalte rettslige kjennelser fra Nederland og Tyskland som gir Apple støtte i at Samsung har kopiert iPad.

Apple brukte også anledningen til å gjengi de passasjene fra den britiske dommeren som fremhevet at de to produktene var svært like. Blant annet: «De (Samsungs nettbrett, red. anm) har ikke den samme underforståtte og ekstreme enkelheten som finnes i Apples design. De er ikke så kul.»

Dette fikk Samsung til å tenne på alle pluggene. Den sørkoreanske elektronikk-giganten gikk sporenstreks til den britiske dommeren og krevde at Apple be beordret til å utarbeide en ny tekst, som var i overenstemmelse med dommen. Apple mente på sin side at de mente kunngjøringen var innenfor siden de ikke skulle beklage eller legge seg flat, men rette opp et feilaktig inntrykk i offentligheten.

Samsung fikk full støtte av en forbløffet dommer.

– Jeg er overrasket over at et selskap som Apple vil gjøre noe slikt. Dette er et klart brudd på ordren de fikk, sa dommer Robin Jacob ifølge Bloomberg News.

Apple ba om å få 14 dager på å endre teksten, noe dommeren nektet.

– Jeg vil gjerne se toppsjefen i Apple (Tim Cook) komme med en offisiell erklæring om de tekniske utfordringene som gjør at Apple ikke kan plassere en korrekt tekst på sin hjemmesider, mente dommeren som la til: «Dette er Apple. De klarer ikke å få ut noe på sin egen hjemmeside?»

Apple må også legge ut et avsnitt på nettsidene sine, der de har publisert den opprinnelige teksten, hvor de innrømmer at det de skrev var feil. I tillegg må de lenke til en ny og korrekt versjon.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.