FORBRUKERTEKNOLOGI

Raser mot bredbåndsbransjen

– Dere bidrar til å drite dere ut, mener tilsynsdirektør.

IRRITERT: direktør Torstein Olsen i Post- og teletilsynet.
IRRITERT: direktør Torstein Olsen i Post- og teletilsynet. Bilde: Post- og Teletilsynet
5. juni 2013 - 07:52

Post- og teletilsynets direktør, Torstein Olsen, tok tirsdag et knallhardt oppgjør mot bredbånds-leverandørene.

– Dere bidrar til å drite dere ut, altså. Dere tilbyr bredbånd med «opptil 20 megabit» eller «opptil 40 megabit». Hvem andre er det som selger en flaske brus med «opptil en liter i flasken». Det kan dere ikke fortsette med. Det er bare dere i denne bransjen som holder på med slike ting, sa Olsen ifølge Dagens Næringsliv.

Ordene falt på en konferanse hvor Post- og teletilsynets årlige bransjeforum i Lillesand. Olsen viste til undersøkelser de hadde gjort med tjenesten Nettfart.no. Blant annet ble NextGenTel hengt ut.

– Den femte mest brukte på bredbånd leverer bare 75 prosent, sa Olsen og viste til egne undersøkelser. Han sa videre at de sammen med Forbrukerombudet nå ville ta tak i markedet.

Hva svarte så leverandørene på kritikken? NextGenTel, som nå eies av Telio, forsvarte seg via teknologidirektør Sven Ole Skrivervik.

– Å sammenligne brus med bredbånd er søkt. Det holder bokstavelig talt ikke vann. Han treffer ikke blink, sier Skrivervik til Dagens Næringsliv.

Han mener den mer korrekte sammenligningen er med motorveier. Desto flere som benytter seg av en motorvei, dess dårligere blir kapasiteten, er hans resonnement. Skrivervik trakk også frem at mange trådløse rutere ikke klarer å fange opp den optimale hastigheten.

Hva er din erfaring med hastighetene på bredbåndet? Del gjerne i kommentarfeltet under saken.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.