JUSS OG SAMFUNN

Raser mot dyr PC-ordning

Bare annenklasse på videregående skole elever får dekket PC. De andre trinnene må betale dyrt.

25. juni 2007 - 08:44

Fra høsten skal elevene i annenklasse på videregående skole (VG2) få gratis trykte og digitale læremidler. Først fra høsten 2008 gjelder ordningen for tredjeklassingene (VG3), mens det fra 2009 gjelder alle tre årstrinnene.

    Les også:

Det betyr at mange førsteklassinger nå må ut med flere tusen kroner for ny PC nå de begynner på videregående til høsten.

I brevet fra fylkeskommunen stilles elevene overfor følgende valg: Kjøpe en av to rykende ferske modeller for 5.200 kroner eller 8.100 kroner, bruke egen PC eller leie PC til 1.500 kroner i året. De som velger å kjøpe får 1.000 kroner i støtte fra fylket.

Nå raser foreldre, og mener fylkeskommuner i for stor grad skyver investeringene over på førsteklassingene, skriver Aftenposten.

I tillegg er det store forskjeller på hvordan fylkene finansierer skole-PCer. I Aust-Agder og Vest-Agder får førsteklassingene den største PC-utgiften. De som velger å kjøpe PC må ut med en egenandel på 2.000 kroner det første året. I Hordaland får førsteklassingene leie PCer til 1.000 kroner i året.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.