JUSS OG SAMFUNN

Raser mot Samsung

Apple illsinte etter bevislekkasje. Vil at Samsung skal straffes hardt.

Apple er rasende på Samsung etter at det sørkoreanske selskapet lekket bevis dommeren nektet å presentere i retten. Straffen Apple krever er svært streng...
Apple er rasende på Samsung etter at det sørkoreanske selskapet lekket bevis dommeren nektet å presentere i retten. Straffen Apple krever er svært streng... Bilde: Spencer Platt/Getty Images/All Over Press
3. aug. 2012 - 09:04

En viktig rettsak mellom Apple og Samsung startet denne uken i San Jose. Spørsmålet en jury skal avgjøre i er om Samsung har gått for langt i å kopiere Apples iPhone og iPad. Apple har krevd 2,5 milliarder dollar og salgsforbud på noen av Samsungs modeller.

De to selskapene har barket sammen i rettsak etter rettsak verden over, men det er første gang konflikten mellom de to selskapene skal belyses grundig.

Temperaturen har da også vært svært høy. Da Samsung ble nektet å fremlegge noen av sine beviser under sitt innledningsforedrag tidligere denne uken, bestemte de seg for å sende de aktuelle lysbildene til et samlet pressekorps for på den måten prosedere bevisene i det offentlige rom.

Samsungs materiell, som dommeren hadde nektet dem å vise frem, inneholdt blant annet en oversikt over Sonys design på en telefon, som har likhetstrekk med det som ble iPhone. Dessuten er det sitater fra Apples designere som utrykker skepsis fordi Apple og Sonys design var for like på hverandre.

Nettavisen AppleInsider var en av medieaktørene som fikk informasjonen fra Samsung. På denne lenken kan du selv se gjennom lysbildene som juryen i San Jose er nektet å se.

Samsungs advokat innrømte at de hadde gitt klarsignal til at Samsung kunne sende ut presseinformasjonen, og måtte stå skolerett for dommer Lucy Koh tidligere denne uken. De nektet imidlertid for at informasjonen var egnet til å påvirke juryen.

Apple på sin side mener at det nettopp var hensikten og at dommeren burde straffe Samsung ved å slå fast at Apples sine patenter er gyldige og at Samsung har brutt dem. Den normale straffen for denne type overtredelser, skriver Reuters, er imidlertid bøter.

Partene brukte store deler av torsdagens rettsdag på å krangle om hvilke konsekvenser bevislekkasjen skal få. Det er ventet at rettsaken starter som normalt fredag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.