Raser mot voldelige spillsider

Spillet «Kindergarten Killer» ble øyeblikkelig fjernet da Barnevakten tok affære.

Raser mot voldelige spillsider

Spillet «Kindergarten Killer» ble øyeblikkelig fjernet da Barnevakten tok affære.

Bare uker etter skolemassakren i Finland var det voldelige spillet å finne på norske, finske og danske nettsider.

Spillet «Kindergarten Killer» har som mål å drepe flest mulig førskolebarn.

    Les også:

Dagsavisen gjorde saken kjent etter at de tok kontakt med de to norske spillsidene ABCspill og Pausespill.no, som har hatt spillet liggende på nettsiden. Barnevaktens spillsjef Odd Arild Olsen er overrasket.

– Bare tittelen på dette spillet burde være nok til at det ringer noen bjeller. Dette burde vært fanget opp lenge før pressen gjør det, mener han.

Leif Inge Andresens fra ABCspill visste ikke at spillet lå ute på deres sider, og lovte å fjerne spillet umiddelbart. Spillsiden Pausespill.no hadde også spillet tilgjengelig.

– Spillene legges automatisk inn fra en amerikansk leverandør, forklarer daglig leder Andreas Høieggen i Nettressurs som eier og driver siden og som lovet å ta rask affære for å få siden fjernet.

Olsen håper at kontrollrutinene blir bedre hos leverandøren slik at de vet hva som legges ut. Han mener det mangler trygge, gode nettspillsider for barn i Norge.

- BarneVakten får en del reaksjoner på dårlige nettspill. Samtidig er det mange foreldre som kontakter oss med ønske om å få anbefalt gode spill på nett. Vi vet at det er en del spill med rasistiske, voldelig og/eller seksuelt innhold som er blandet sammen med kjekke og morsomme spill på populære spillsider for barn. Dette er helt umulig for foreldre og skoler å holde oversikt over, og det er derfor skremmende å se hvor lite kontroll det er på hvilke spill som legges til på spillsider hvor de fleste brukerne er barn og unge, sier Olsen videre.

Spillsjefen roser likevel ABCspill og Pausespill.no for at de tar ansvar og fjerner spillet fra sine sider etter at de er blitt gjort oppmerksom på det.

– Men det er alarmerende hvis norske spillsider drives på denne måten. Nå har ikke jeg sett spillet, men ut ifra beskrivelsen har det et forkastelig innhold. Det er ikke noe godt eventyr for barn det her, og vi vet at det er mange barn som er innom ABCspill, sier Olsen.

Han synes spillnettsteder bør bli flinkere til å kategorisere, ved for eksempel å lage egne sider med spill for barn, og egne med spill for voksne.

Til toppen