BEDRIFTSTEKNOLOGI

Raser over urettferdig fusjonsbehandling

Mens Telenor og Telia sannsynligvis får utsatt sine forslag til endringer i fusjonen, er britiske reiseselskaper i harnisk etter at en storfusjon i britisk reiseliv ble avvist i forrige uke.

Herman Berg
28. sep. 1999 - 02:09

Ifølge NTB er spørsmålet om tidsfrister blitt et hett tema i EU. Ifølge EUs konkurranseregler skal det spesielle omstendigheter til for å gi en utsettelse på endringsforslag slik Telenor og Telia ga seg selv i forrige uke.

Forslaget, som ble overbrakt fredag før helgen, ble levert én uke senere enn planlagt, og konkurransekommissær Mario Monti har ennå ikke gitt endelig beskjed om at fusjonspartnerne (med tilbakevirkende kraft fra 17. september) har fått anledning til dette. Vender han tommelen ned, gjelder ikke det sist innleverte forslaget, og fusjonen kan bli en saga blott.

Sunday Times skriver at de britiske reiselivsselskapene First Choice og Airtours er mer enn oppgitt over at det i det hele tatt blir vurdert å godkjenne en utsettelse. I forrige uke ble en storfusjon mellom selskapene avvist av EU-kommisjonen blant annet med begrunnelsen at den ble levert for sent.

Det hjalp lite at sarkastiske tunger repliserte at EU bør se på sin egen evne til å overholde saksbehandlingsfrister før unionen stiller knallharde krav om det samme til de kundene den selv er satt til å betjene

- Det som er så fullstendig urettferdig er at kommisjonen har gitt disse to skandinaviske teleselskapene tid til å komme opp med nye endringsforslag - to statseide selskaper. Vi ble aldri fortalt hva som skulle til for at vår fusjon skulle bli godkjent, sier finansdirektør Tim Byrnes som jobber i Airtours.

EU-kommisjonens talsmann Peter Guilford forteller til det svenske nyhetsbyrået TT at de har mottatt forslaget og det imøtegår kravene til EU, "i hvert fall delvis". Både svenskene og nordmennene har blitt enige om å selge ut sine kabel-TV-selskap, og Guildford bekrefter overfor nyhetsbyrået AP at akkurat dette problemet nå er ute av verden.

Men fortsatt er det knyttet noe tvil til om alle forhold knyttet til aksessnettet (sluttforbindelse til husstandene) og satellittvirksomheten er i orden.

- Vi trenger å konsultere medlemslandene på nytt, sier Guildford som imidlertid bekrefter at den tvil som eventuelt måtte eksistere i kommisjonen, stammer fra allerede kjente forhold, som dukket opp før det siste forslaget ble levert inn.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.