Raserer prisene på raskt WLAN-utstyr

Kundene jubler og IT-bransjen river seg i håret. Nok en gang raserer Elkjøp prisene på bestselgere.

Kundene jubler og IT-bransjen river seg i håret. Nok en gang raserer Elkjøp prisene på bestselgere.

Nok en gang river nok de tradisjonelle IT-forhandlerne seg i håret, men kundene kan juble.

Flere av Elkjøps stormarkeder på det sentrale østlandsområdet annonserer i dag et tilbud på trådløst nettverksutstyr fra D-Link.

Det er fire produkter som tilbys til svært hyggelige priser - et aksesspunkt/ruter (DI624PLUS), nettverkskort for henholdsvis bærbare (DWLG650PLUS) og stasjonære PC-er (DWLG520PLUS), samt et nettverkskort for USB-tilkobling (DWLG120). Alle produktene støtter 802.11g-standarden som har en teoretisk båndbredde på 54 Mb/s. Prisen på aksesspunktet er 495 kroner, mens nettverksadapterne koster 295 kroner per stykk, uavhengig av type.

En sjekk i Hardware.nos prisguide, som dekker prisene på en lang rekke IT-produkter i et stort antall dataforhandlere som leverer til det norske markedet, viser at aksesspunktet normalt koster godt over 800 kroner hos de billigste forhandlerne. Det aller rimeligste aksesspunktet med ruter og støtte for 802.11g i Hardware.nos oversikt, koster 775 kroner.

Alle de nevnte nettverkskortene koster normalt godt over 400 kroner. Vi har heller ikke funnet kort fra andre produsenter med 802.11g-støtte til under 400 kroner.

Elkjøp oppgir i annonsen at det er tatt inn et begrenset antall av disse produktene.

Vet du om enda bedre tilbud? Si ifra i debattforumet nedenfor.

Til toppen