Rask rettssak om Internett-lenke

Finn.no får en rask avklaring på en svært prinsippiell sak om bruken av lenker på Internett.

Finn.no får en rask avklaring på en svært prinsippiell sak om bruken av lenker på Internett.

Finn.no har saksøkt konkurrenten Notar for blant annet å ha lenket til Finn.no. Dette er både jusprofessor Jon Bing og IT-ekspert og advokat Knut Glad skeptiske til.

Begge påpeker at Finn.no angriper selve måten Internett fungerer på - de færreste som lenker til hverandre på Internett har innehentet tillatelse. (Se tidligere sak i boksen på høyre side)

Finn.no-sjef Endre Kolbjørnsen en midlertidig forføyning står på sitt, men påpeker overfor digi.no at Finn egentlig saksøker Notar for villedene markedsføring. Det er i forbindelse med Notars påstander i en markedskampansje om dagen av Finn.no ønsker at Notar skal fjerne Finn.no-lenken.

- Notar kjører for tiden en reklamekampanje der man påstår at Notar samler bolignorge til et rike og at hos Notar finner du alle meglere og boliger i Norge, forteller Kolbjørnsen. Dette har vi nå fått en midlertidig forføyning for å få stoppet.

En vanlig rettssak kan det fort ta et år å få opp, men da vil Notars reklamekampanje være over. Med den midlertidig forføyning har Finn.no fått opp rettssaken onsdag 21. janauar i Trondhjem Tingrett, forteller Kolbjørnsen til digi.no.

Til toppen