Rask rettssak om Internett-lenke

Finn.no får en rask avklaring på en svært prinsippiell sak om bruken av lenker på Internett.

Finn.no har saksøkt konkurrenten Notar for blant annet å ha lenket til Finn.no. Dette er både jusprofessor Jon Bing og IT-ekspert og advokat Knut Glad skeptiske til.

Begge påpeker at Finn.no angriper selve måten Internett fungerer på - de færreste som lenker til hverandre på Internett har innehentet tillatelse. (Se tidligere sak i boksen på høyre side)

Finn.no-sjef Endre Kolbjørnsen en midlertidig forføyning står på sitt, men påpeker overfor digi.no at Finn egentlig saksøker Notar for villedene markedsføring. Det er i forbindelse med Notars påstander i en markedskampansje om dagen av Finn.no ønsker at Notar skal fjerne Finn.no-lenken.

- Notar kjører for tiden en reklamekampanje der man påstår at Notar samler bolignorge til et rike og at hos Notar finner du alle meglere og boliger i Norge, forteller Kolbjørnsen. Dette har vi nå fått en midlertidig forføyning for å få stoppet.

En vanlig rettssak kan det fort ta et år å få opp, men da vil Notars reklamekampanje være over. Med den midlertidig forføyning har Finn.no fått opp rettssaken onsdag 21. janauar i Trondhjem Tingrett, forteller Kolbjørnsen til digi.no.

Til toppen