Rask, trådløs konsumentteknologi snart klar

Arbeidet med å utvikle en plattform for den raske, trådløse overføringsteknologien Ultra-Wideband nærmer seg slutten.

Arbeidet med å utvikle en plattform for den raske, trådløse overføringsteknologien Ultra-Wideband nærmer seg slutten.

Intel annonserte i går at arbeidet med å utvikle en komplett og standardbasert plattform for den trådløse Ultra-Wideband-teknologien (UWB), gjør at tidspunktet for kommersialisering kan konkretiseres.

Blant nyhetene er at flere nøkkelspesifikasjoner er i ferd med å bli fullført, i tillegg til at bransjeforeningene WiMedia Alliance og MultiBand OFDM Alliance (MBOA) nettopp har slått seg sammen for å videreføre utviklingen og markedsføre utbredelsen av UWB.

UWB er en trådløs teknologi som kan sende data over en avstand på inntil 10 meter med båndbredder inntil 480 Mb/s, altså tilsvarende High-Speed USB2.0. Samtidig skal den være lite strømkrevende. Teknologien skal være ideell for overføring av multimedieinnhold, for eksempel video, mellom datautstyrt og konsumentelektronikk. Ifølge Intel skal UWB ikke interferere med andre trådløse teknologier som er i bruk, for eksempel WLAN, WiMAX eller mobiltelefoner.

    Les også:

Wireless USB er én av flere implementeringer av UWB som er under utvikling. Spesifikasjonen kan ventes å bli ferdig i slutten av mars, mens spesifikasjonen av MBOAs mediumaksesskontroller (MAC) skal bli ferdig innen slutten av juni.

Intel skriver i pressemeldingen av kommersiell utvikling av produkter basert på UWB-standarden vil komme i gang rundt årsskiftet 2005/2006.

Til toppen