Rask vekst for norsk nettlæring i Sverige

Norske Fronter har inngått prestisjefylte kontrakter for nettlæring i Sverige.

Norske Fronter har inngått prestisjefylte kontrakter for nettlæring i Sverige.

Det norske e-læringsselskapet Fronter har inngått en rekke nye kontrakter med svenske selskaper. Fronter har oppnådd en ledende posisjon i Norge, og akter nå å erobre Sverige.

– Markedet for nettbaserte læringssystemer har modnet. Interessen i markedet er høy, og vi i Fronter opplever en raskt økende kundemasse, sier Patrik Zackrisson.

Han er ansatt som ny sjef for Fronters virksomhet i Sverige, der kundemassen for tiden omfatter ni kommuner, 20 enheter innen voksenutdanning, tre universiteter, Det svenske Rädningsvärket og den svenske Försvarsmakten.

– Vi leverer et bunnsolid pedagogisk utgangspunkt som har gitt mange brukere. Vi opplever at kunder går fra null til tusenvis av nye brukere bare på et halvår, sier Zackrisson.

Kundene har de siste årene gått fra å bruke førstegenerasjons, ofte egenutviklede læringssystemer, til å bruke kommersielle plattformer slik som Fronter. Zackrisson tror et viktig suksesskriterium er at kundene raskt opplever at de lykkes med sin satsning.

Fronters kontrakt med den svenske Försvarsmakten er prestisjefylt.

– I konkurranse med en rekke leverandører har Försvarsmakten valgt ut Fronter og et annet selskap til å være med i en pilotfase. Det svenske forsvarets eksperter skal teste ut systemene og opparbeide seg kompetanse på nettlæring. For oss er dette et prestisjeprosjekt, som vi er stolte av å være med på, sier Zackrisson.

Fronter er nå det nettbaserte læringssystemet som vokser raskest i Sverige.

Han legger til at dette og inntredenen til den internasjonale næringslivskapasiteten Michael Nobel i styret nå i april ytterligere vil forsterke selskapet. Fronter ble etablert i Oslo i 1998, og har de siste årene ekspandert til mange land i Europa. Ved siden av kontorer i Norge og Sverige, er Fronter også etablert i Danmark, Nederland og i England.

Til toppen