Rask WLAN med bare én brikke

Intel har utviklet en 802.11n MIMO-basert WLAN-løsning basert på bare én eneste brikke.

Intel har utviklet en 802.11n MIMO-basert WLAN-løsning basert på bare én eneste brikke.

Intel har utviklet en enkelt WLAN-brikke som, støtter standarden 802.11n MIMO, som tilbyr en båndbredde på 108 Mbit/s. Dette skriver EE Times.

Brikken, som ble omtalt denne uken under International Solid State Circuits Conference i San Francisco, blir av Intel beskrevet som den første CMOS MIMO-radioen. Brikken integrerer ifølge EE Times to sendere, to mottakere og tilhørende effektforsterkere i CMOS.

Krishnamurthy Soumyanath, direktør for Intels laboratorium for kommunikasjonskretser i Hillsboro, Oregon, fortalte under konferansen at Intel sannsynligvis vil lansere brikken på markedet i løpet av ganske kort tid. Intel skal også kunne tilby tilsvarende brikker med enten tre sendere og tre mottakere, eller med to sendere og tre mottakere.

- Håndteringen av krysstale var et nøkkelproblem, fordi signaler mellom de to analoge radioene kan bli sammenfiltret. For å separere signalene var vi helt fra begynnelsen nødt til å fokusere på riktig teknologi for intervaller og isolasjon. Og å lage effektforsterkere i CMOS er veldig vanskelig, fortalte Soumyanath, som la til at bruken av CMOS gjorde det enklere å lage inverterere med lav impedans.

Soumyanath sa at andre selskaper har utviklet MIMO-brikkesett basert på silisium-germanium-teknologi, men han kjenner ikke til hvor mye virkelig det finnes der ute som virkelig fungerer.

Målet med 802.11n-standarden fra IEEE er å kunne tilby WLAN-løsninger med tilstrekkelig båndbredde til å sende relativt høyoppløst video, både i bedrifter og i hjemme.

Til toppen