Raskere ActionScript i ny Flash Player

Adobe annonserte i dag den niende utgaven av selskapet Flash Player for Windows og Mac.

Adobe annonserte i dag den niende utgaven av selskapet Flash Player for Windows og Mac.

Adobe lanserte i dag Flash Player 9 til Windows og Mac OS X. Klienten skulle opprinnelig hatt versjonsnummeret 8.5, men dette er blitt endret, trolig fordi nyhetene i klienten er ganske omfattende. Dette gjelder først og fremst støtten for ActionScript 3.0 og en ny ActionScript Virtual Machine (AVM), som inkluderer en JIT-kompilator (Just In Time) som oversetter ActionScript-bytekode til maskinkode, noe som i dette tilfellet skal gi bedre opptil ti ganger høyere eksekveringshastighet.

ActionScript 3.0 er et objektorientert ECMAScript-basert programmeringsspråk. Blant nyhetene i den nye utgaven er ECMAScript for XML (E4X), regulære uttrykk og en standardisert, DOM-basert hendelsesmodell. ECMAScript er også fundamentet for Netscapes JavaScript og Microsofts JScript.

Den virtuelle ActionScript-maskinen (AVM) skal være bygge fra bunnen av og skal nå inkludere mer effektiv utnyttelse av minnet, raskere oppstartstid for applikasjoner, forbedret debugging og full kjøretids feilrapportering.

Flash Player er ifølge Adobe installert på mer enn 600 millioner PC-er og mobile enheter. Ifølge prognoser fra NPD Group Research, vil den nye utgaven av Flash Player være installert på 80 prosent av de Internett-tilknyttede PC-ene i løpet av tolv måneder.

Adobe Flash Player 9 kan installeres av Windows- og Mac OS X-brukere som en plugin til nettleseren ved å besøke denne siden. Brukere av Linux og Solaris må fortsatt nøye seg med Flash Player 7.

Til toppen