Raskere Blu-ray-stasjoner fra Plextor

Plextor har sluppet to nye optiske stasjoner som kan lese og skrive Blu-ray-plater med høyere hastighet.

Raskere Blu-ray-stasjoner fra Plextor

Plextor har sluppet to nye optiske stasjoner som kan lese og skrive Blu-ray-plater med høyere hastighet.

Gradvis lavere priser på skrivbare HD-plater gjør at denne typen plater snart kan være et reelt alternativ skrivbare DVD-plater som lagringsmedium for ulike typer data og egenprodusert innhold.

    Les også:

Plextor satser først og fremst på Blu-ray Disc-formatet, men de to enhetene selskapet har lansert denne uken, kan også lese HD DVD-plater.

PX-B920SA er en SATA-basert stasjon som kan brenne Blu-ray-plater, både med ett og to lag, med 4x hastighet. I tillegg kan den brenne DVD-plater med inntil 16x hastighet og CD-er med 40x hastighet.

Stasjonen kan lese de fleste Blu-ray-plater med 6x hastighet, samt HD DVD-ROM og HD DVD-video med 3x hastighet. Brenneren støtter LightScribe-teknologien og plater i 8 cm-formatet.

Den andre stasjonen som ble lansert denne uken, heter PX-B300SA. Den er noe enklere, ved at den mangler funksjonaliteten for å brenne Blu-ray-plater. Derimot kan den lese både Blu-ray Disc og HD DVD, samt lese og skrive DVD- og CD-plater med samme hastighet som PX-B920SA.

Begge stasjonene skal komme i salg fra slutten av februar. Plextor har ikke oppgitt noen veiledende pris på stasjonene, men norske forhandlere har oppgitt priser fra omtrent 2650 kroner for PX-B920SA og fra omtrent 2150 kroner for PX-B300SA.

Til toppen