BEDRIFTSTEKNOLOGI

Raskere budbil og transport med ny WAP-teknologi

Transportfirmaet DHL, som lenge har gitt kundene mulighet til å spore opp pakke-forsendelser ved hjelp av WAP-teknologi, har nå videreutviklet sin WAP-tjeneste.

Therese Werenskiold
14. aug. 2000 - 11:36

Ved å gi kundene mulighet til å spore opp pakke-forsendelser ved hjelp av WAP, har antall brukere økt med 50 prosent i måneden, hevder DHL i en pressemelding.

- DHL ligger fortsatt i front når det gjelder bruk av den trådløse teknologien, sier produktsjef Jan Stener.

WAP-brukere har nå tilgang til en forenklet versjon av DHL's hjemmeside. Dette fører til raskere nedlastning og billigere samtalekostnader. Nye tjenester skal utvikles kontinuerlig, lover DHL. For eksempel vil ankomsttider kunne tilbys gjennom WAP.

En av tjenestene som DHL utvikler er den såkalte "Drop off Locator", hvor brukeren kan taste inn sitt postnummer på telefonen og motta lokaliseringen til nærmeste DHL-kontor - med kjørebeskrivelse.

En annen tjeneste gir kunden mulighet til å "spore opp" sin forsendelse via WAP-telefonen og få en nøyaktig oversikt hvor pakken befinner seg. DHL's WAP-track finnes på 21 ulike språk som automatisk tilpasses landet man befinner seg i. Brukeren kan også velge dette manuelt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.