Raskere busshastighet ventes med ny AMD-prosessor

AMD ventes å komme med en ny utgave av selskapets Athlon XP-prosessor i mai. Den skal støtte en systembuss som er 20 prosent raskere enn dagens løsninger.

Digitimes skriver at AMD kommer til å lansere en Athlon XP-prosessor med den nye Barton-kjernen med støtte for en FSB (Front-Side Bus) med 400 MHz klokkehastighet i mai. Dette sees på som et skritt for å styrke produktporteføljen før selskapet lanserer de mye omtalte K8-basert Athlon 64-prosessorene i september.

Kildene til Digitimes skal være taiwanske hovedkortprodusenter, som fikk denne informasjonen av AMD i forrige uke.

VIA har et nytt K7-basert brikkesett - KT400A - produksjonsklart om ikke lenge. Dette skal støtte Barton-kjernen, men vil etter alt å dømme ikke 400 MHz FSB. Derimot er det sannsynlig at SiS vil lansere brikkesett med slik støtte i april.

Det er mulig dette ikke er så avgjørende, for selv om AMD vil lansere de nye prosessorene i mai, så tror hovedkortbyggerne ifølge Digitimes at de faktiske leveransene først vil skje i tredje kvartal i år.

Den eneste forskjellen mellom den Barton-baserte prosessoren som ble lansert nå i februar, Athlon XP 3000+ og utgaven som kommer i mai, er ifølge The Inquirer busshastigheten. Det ventes at den nye utgaven vil ha minst 5 prosent høyere ytelse enn Athlon XP 3000+, slik at den nye kanskje får betegnelsen 3200+.

Til toppen