Raskere dataoverføring med ny Sony Ericsson

Raskere dataoverføring med ny Sony Ericsson

Sony Ericsson har annonsert selskapets første mobiltelefon med HSDPA-støtte.

HSPA er en 3G-teknologi for raskere overføring av data med mobile enheter. HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) er første skritt på veien. Det vil etter hvert gi en nedlastingshastighet på inntil 14,4 Mbit/s, men de fleste mobiler og nett er i dag begrenset til 1,8 eller 3,6 Mbit/s. Opplastingshastigheten er derimot uendret i forhold til vanlig 3G. Først når det bygges ut støtte for HSUPA (U - for upload) vil denne kunne bedres.

Flere mobilleverandører tilbyr allerede mobiltelefoner med støtte for HSDPA, og stadig nye kommer til. I dag annonserte Sony Ericsson mobiltelefonen Z750i, som vil være den første fra selskapet med HSDPA-støtte når den kommer på markedet i tredje kvartal.

Mobilen har også støtte for Edge, RSS-feeder, Push-epost og Exchange ActiveSync. Den har en 2,2 tommer stor skjerm og 2 megapikslers kamera, i tillegg til en mindre, ekstern skjerm og VGA-kamera for videosamtaler. Mobilen skal kunne spille ulike musikkfiler og har FM-radio, samt støtte for Bluetooth og 3D-spill.

Z750i skal leveres med 32 MB internt minne og et Memory Stick Micro minnekort på 128 MB.

Mobilen vil veie 110 gram og måle 97,4 x 49 x 20 mm. Taletiden med GSM og UMTS er oppgitt til henholdsvis 9 og 3,5 timer. Standby-tiden ved GSM-bruk er 350 timer, mens den tilsvarende tiden ved bruk av UMTS er 400 timer.

Til toppen