Raskere innstikkskort til bærbare PC-er

ExpressCard-teknologien er moden for en oppgradering for å følge utviklingen til PCI Express.

Raskere innstikkskort til bærbare PC-er

ExpressCard-teknologien er moden for en oppgradering for å følge utviklingen til PCI Express.

Den interne ekspansjonsteknologien i stasjonære PC-er, PCI Express, har for lengst kommet i versjon 2.0, som skal gi dobbelt båndbredde i forhold til de eldre utgavene.

ExpressCard, som er en ekspansjonsteknologi for bærbare PC-er, er basert på blant annet PCI Express og USB, og støttes nå av de fleste nye, bærbare maskiner. ExpressCard har dermed erstattet PC Card, som ble støttet av de fleste bærbare PC-er for noen få år tilbake.

    Les også:

ExpressCard-standarden er nå i versjon 1.2, men det forberedes nå en stor oppgradering til teknologien. Denne skal gi støtte for betydelig høyere overføringshastigheter.

Avhengig av hvilken protokoll som benyttes, skal ExpressCard Standard 2.0 støtte overføringshastigheter som er mellom to og ti ganger høyere enn ExpressCard Standard 1.2. Dette skriver PCMCIA, en organisasjon som står bak både ExpressCard og PC Card, i en pressemelding.

Dette skal kunne utnyttes av blant annet raskere lagringsenheter og grafikk- og videoadaptere, men også den nye SuperSpeed USB, som senere i år skal lanseres sammen med USB 3.0-spesifikasjonen. SuperSpeed USB skal støtte hastigheter som er opptil ti ganger så høye som Hi-Speed USB, det vil si opptil 4,8 gigabits per sekund.

ExpressCard Standard 2.0 skal være bakoverkompatibel med alle tidligere versjoner av standarden.

Til toppen