Raskere minnekort fra SanDisk

SanDisk har lansert nye flashminnekort som skal være de raskeste i verden.

SanDisk har lansert nye flashminnekort som skal være de raskeste i verden.

SanDisk Ultra II-serien med flashminnekort som ble lansert i slutten av forrige uke, skal ifølge selskapet være de raskeste i verden. Kortene, som leveres i formatene CompactFlash (CF) og Secure Digital (SD), støtter en skrivehastighet på minst 9 MB/s og en lesehastighet på minst 10 MB/s. Hastigheten er målt med testprogrammet HDBench, men selskapet opplyser om at hastigheten vil kunne variere fra kameramodell til kameramodell.

    Les også:

De nye kortene er først og fremst beregnet for det profesjonelle markedet for digitale kameraer hvor brukere av kameraer med oppløsning på 4 megapiksler eller større stadig krever raskere minnekort.

De nye CompactFlash-kortene leveres i størrelse på 256 MB, 512 MB og 1 GB. De to minste kortene vil komme på markedet i september, mens 1 GB-kortene skal bli tilgjengelig i butikkene innen 30 dager.

Secure Digital-kortene vil leveres i størrelser på 256 MB og 512 MB og skal komme på markedet i henholdsvis oktober og november.

Prisen for CF-kortene i størrelsene 256 MB, 512 MB og 1 GB ventes å bli henholdsvis 105 dollar, 210 dollar og 430 dollar. Prisen for 256 MB og 512 MB SD-kortene ventes å bli henholdsvis 130 dollar og 290 dollar.

Til toppen