Raskere mobil Gmail med ny klient

Raskere mobil Gmail med ny klient

Google annonserte torsdag en ny, Java-basert Gmail-applikasjon for mobiltelefoner.

Google annonserte i går mobilapplikasjonen Gmail for mobile devices. Dette er en fritt tilgjengelig Java-applikasjon som skal gi Gmail-brukere rask tilgang til tjenesten ved hjelp av mobiltelefonen.

Mobilbrukere kan allerede få tilgang til Gmail-kontoen sin ved hjelp av nettleseren i mobilen. Men nye applikasjonen tilbyr flere fordeler.

Ved hjelp av forhåndslasting av meldingene skal grensesnittet være inntil fem ganger raskere å bruke. Men dette genererer også mer trafikk, noe som ikke er ideelt over en forbindelse hvor man betaler per kilobyte. Det kan derfor være nyttig å vite at denne funksjonaliteten kan skrus av.

Antallet klikk og behovet for rulling skal reduseres betydelig. Det skal kreves færre tastetrykk for å lese, skrive og søke eller meldinger. I tillegg vil vedlegg, inkludert filer og bilder, skaleres ned for å passe til skjermstørrelsen på den mobile enheten.

For å laste ned programvaren, må brukerne gå inn på adressen gmail.com/app.

Den nye Gmail-programvare skal være kompatibel med alle J2ME-mobilene på markedet i USA. Det betyr at enkelte modeller på det europeiske markedet nok ikke er blitt testet.

Vi gjorde en liten test en Sony Ericsson K750i. Det gikk helt greit. Filen som måtte lastes ned og installeres var på 113 KB.

Til toppen