TELEKOM

Raskere mobilsurf på fjellet

Netcom utvider 4G-dekningen til nye områder.

Netcom-direktør August Baumann tilbyr nå 4G ved populære turistmål ved fjellheimen i Sør-Norge.
Netcom-direktør August Baumann tilbyr nå 4G ved populære turistmål ved fjellheimen i Sør-Norge. Bilde: Per Ervland
6. jan. 2012 - 12:28

Det har allerede gått over to år siden Netcom lanserte sitt såkalte «4G»-mobilnett i hovedstaden, og senere i byer som Bergen, Trondheim og Stavanger.

På tampen av fjoråret ble tilbudet utvidet til områder på Lillestrøm, Strømmen og i Ski.

Nå kan 4G-modemet omsider brukes også ved flere store hyttefelt på fjellet. Dekning er på plass i deler av Hemsedal, Trysil, Sjusjøen, Hafjell og Kvitfjell.

- Vi oppgraderer og bygger ut for å møte nye mobilvaner og økte krav til surfehastigheter. 4G-nettet er en sentral del av dette arbeidet. I rask takt vil stadig nye områder få 4G-dekning, sier Netcom-direktør August Baumann i en melding.

Netcom er fortsatt alene om å tilby LTE-basert mobilt bredbånd her til lands, men utfordres straks av Telenor, som skal lansere sitt produkt før sommeren.

De to konkurrentene har valgt ulike tilnærminger ved moderniseringen av mobilnettene sine. Mens Netcom skrur på støtte for høyere hastigheter fortløpende, har Telenor valgt å vente til alt er klappet og klart (mye er allerede på plass).

* LTE (Long Term Evolution) gir om lag 10 ganger raskere dataoverføring enn i det eldre 3G-nettet. Netcom oppgir at kundene kan forvente en nedlastningshastighet på minst 20 Mbit/s og minst 5 megabit oppstrøms.

LTE-mobil i 2012

Så langt har 4G vært et tilbud utelukkende for dataoverføring, gjennom et USB-modem til pc-en.

Det finnes etter hvert LTE-baserte mobiltelefoner å få kjøpt i USA eller andre deler av verden, men ingen av disse er kompatible med Netcom sitt nye mobilnett.

- Samsung har meldt ankomst av en LTE-telefon på det nordiske markedet i 2012. Den er så vidt meg bekjent den første som kan fungere med vårt mobilnett. Men vi har ikke hatt en ordentlig test av dette ennå, sier Netcoms kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.