Raskere og billigere PowerBook

Apple lanserte mandag nye utgaver av selskapets bærbare PowerBook-maskiner.

Raskere og billigere PowerBook

Apple lanserte mandag nye utgaver av selskapets bærbare PowerBook-maskiner.

Selv om Apple, i motsetning til det enkelte hadde håpet, ikke introduserte bærbare PowerBook-maskiner med G5-prosessorer i denne omgang, har selskapet økt ytelsen til samtlige modeller.

Alle modellene kommer nå med 512 MB minne som standard, raskere grafikk, Airport Extreme 802.11g WLAN, skjermrulling ved hjelp av gestikulering og fallsensor i harddisken.

Apple i tillegg hevder å være først ute med å levere bærbare maskiner som støtter Bluetooth 2.0 med opptil 3 Mb/s datarate. Grensesnittet skal også være kompatibelt med dagens Bluetooth 1.2-utstyr.

På prosessorsiden har alle maskinene tatt et skritt opp i klokkehastighet. Den svakeste maskinen leveres nå med 1,5 GHz prosessor, mens de kraftigste har en 1,67 GHz-utgave av prosessoren.

Fallsensoren er, til tross for Apples patentsøknad, noe verden har sett før. Det hele handler om å få parkert harddiskhodene så raskt som mulig før maskinen når bakken etter et fall. Befinner hodene seg over harddiskplatene, kan et støt føre til at hodene lager hakk og andre skader i platene. IBM lanserte noe tilsvarende høsten 2003.

Alle harddiskene har omdreiningshastighet på 5400 rpm.

Modellene med 15- og 17-tommers skjerm skal være utstyrt med et bakgrunnsbelyst tastatur som er opptil 10 ganger lysere enn tidligere.

Bilde: Apple
Bilde: Apple

Styreflaten har fått støtte for både horisontal og vertikal rulling - via noe som best kan kalles gestikulering. Hvis du beveger to fingre opp eller til siden, tolkes det av maskinen som rulling.

Prisene har også er også blitt kuttet. Den billigste koster nå 13.290. Denne er i tillegg til standardutstyret utstyrt med 12 tommers skjerm, 60 GB harddisk, Nvidia GeForce FX Go5200 grafikk med 64 MB minne, 1,5 GHz G4-prosessor og kombinert DVD-ROM/CD-RW-stasjon. Den tidligere utgaven kostet 1700 kroner mer.

Den best utstyrte standardutgaven leveres med 17-tommer skjerm, 100 GB harddisk, 8x DVD-brenner, ATI Mobility Radeon 9700 grafikk 128 MB minne, Gigabit Ethernet, FireWire 400 og 800, digital, optisk inngang og utgang for lyd, samt Dual Link DVI med støtte for eksterne 30-tommers skjermer. Prisen starter på 22.990.

Alle maskinene skal være leveringsklare nå.

Til toppen