Raskere og sikrere Chrome

Ny versjon skal stoppe mer skadevare.

Raskere og sikrere Chrome

Ny versjon skal stoppe mer skadevare.

Google kom med en ny versjon av nettleseren Chrome i går, den 17. i rekken. Nytt i denne utgaven er at websider som brukeren jevnlig besøker, begynner å lastes ned og prosesseres i nettleseren allerede før brukeren har skrevet ferdig navnet i adressefeltet («omnibox»). Dersom man bruker litt tid på å skrive adressen, kan det være at siden er ferdig lastet i det man trykker Enter.

I et blogginnlegg sammenligner Googles skribent dette med å være fast kunde hos en smørbrødbar hvor man bestiller det samme hver gang. Da kan betjeningen starte på ditt smørbrød allerede før du når fram skranken.

Chrome 17 skal også tilby sikrere nedlasting av kjørbare filer, i alle fall .exe- og .msi-filer. Dersom disse ikke finnes på en hviteliste, vil nettleseren forhøre seg hos Google om nettstedet det lastes ned fra er kjent for å tilby ondsinnede filer. Dersom dette er tilfellet, vil brukeren varsles om at filen kan være skadelig.

Den nye versjoner inkluderer også noen mindre visuelle endringer og noen nye programmeringsgrensesnitt for utvidelser.

Dessuten har Google nok en gang fjernet en hel mengde sårbarheter. Av de 20 sikkerhetshullene som har blitt fjernet, anses ett for å være kritisk og åtte for å ha høy alvorlighetsgrad. Det er ikke kjent at noen av sårbarhetene skal ha blitt utnyttet i angrep.

    Les også:

Til toppen