Raskere oppstart med kommende Java-versjon

En oppdatert utgave av kjøretidsmiljøet til Java lover bedre grafikk og kortere oppstartstid.

Raskere oppstart med kommende Java-versjon

En oppdatert utgave av kjøretidsmiljøet til Java lover bedre grafikk og kortere oppstartstid.

Sun kommer neste år med en oppdatert utgave av kjøretidsmiljøet for Java. Oppdateringen, Java 6 Update N, skal ifølge News.com lastes sammen med operativsystemet, noe som betyr at Java-appleter skal kunne startes opp langt raskere enn i dag.

Update N skal dessuten kunne utnytte Direct3D-funksjonaliteten i Windows, men skal også inkludere et grafisk mer moderne brukergrensesnitt som skal gi et forent utseende på tvers av ulike operativsystemer.

Den oppdaterte utgaven skal være klar for betatesting i desember og vil bli sluppet i en endelig versjon noen måneder senere. Dette forteller Chet Haase, klientarkitekt for Suns Java SE, til News.com.

På toppen av Update N kommer dessuten JavaFX Script. Dette er et nytt skriptspråk rettet mer mot designere enn teknikere, som skal kunne utfordre både Ajax, Adobes AIR og Microsofts Silverlight. Blant annet skal man kunne bruke JavaFX Script til å lage brukergrensesnitt med interaktivt innhold og grafikkeffekter som transparens.

I motsetning til mange andre Java-baserte skriptspråk, vil JavaFX Script benytte statiske typer. Skriptspråket skal også inkludere mesteparten av kodestrukturen, gjenbruken og innkapslingsmulighetene som finnes i Java.

    Les også:

JavaFX-familien til Sun består dessuten av JavaFX Mobile, som er systemprogramvare for mobiltelefoner. Dette består av en Linux-kjerne i bunnen og en ganske komplett Java SE-implementering på toppen. Det som mangler er blant annet støtte for Corba (Common Object Request Broker Architecture).

Til toppen