BEDRIFTSTEKNOLOGI

Raskere PCI Express kommer i 2010

Allerede før den andre versjonen av PCI Express-grensesnittet er tatt i bruk, forberedes det neste.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. sep. 2007 - 13:34

Så godt som alle moderne PC-er har i dag en grensesnitt for ekspansjonskort som kalles PCI Express. Dette grensesnittet, som ble introdusert i 2003, benyttes primært av grafikkløsninger og moduler integrert i hovedkortet, for eksempel Gigabit Ethernet-adaptere og RAID-kontrollere.

Versjon 2.0 av PCI Express, som ble ferdig i januar i år, skal komme på markedet i løpet de nærmeste månedene med brikkesett fra både AMD, Intel og Nvidia. PCI Express 2.0 dobler den tilgjengelige båndbredden fra 2,5 Gbit/s til 5 Gbit/s per kjørefil.

    Les også:

I august i år annonserte PCI-SIG, organisasjonen som spesifiserer PCI Express, en tredje utgave av PCI Express. Dette skjedde altså allerede før versjon 2.0 er tatt i bruk. Men PCI Express 3.0 vil først bli tilgjengelig i 2010. Det skriver PCI-SIG i en e-postmelding til digi.no.

PCI Express 3.0-spesifikasjonen skal først fullføres i 2009, men allerede nå er hovedtrekkene klare. Blant annet skal båndbredden økes til å utføre 8 milliarder overføringer (gigatransfers) per sekund. Dette tilsvarer 8 Gbit/s per kjørefil, men fordi PCI Express 3.0 benytter 8 bits per byte, mens de eldre utgavene benytter 10 bits per byte, skal man i teorien kunne oppnå dobbelt ytelse.

I tillegg til de rene ytelsesforbedringene, skal PCI Express 3.0 også støtte I/O-virtualisering og 300 watts grafikkløsninger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.