BEDRIFTSTEKNOLOGI

Raskere PCI Express utsatt til 2010

Arbeidet har blitt for omfattende.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. aug. 2009 - 13:22

Da PCI-SIG startet arbeidet med en ny versjon av ekspansjonsteknologien PCI Express høsten 2007, var målet å få den ferdig spesifisert innen utgangen av 2010. I juni i fjor, da flere detaljer ble lagt fram, ble var målet skjøvet fram til slutten av 2009.

Men i et intervju med Networkworld.com denne uken forteller Al Yanes, president og formann i PCI-SIG, at gruppen ikke vil greie å holde denne timeplanen. I stedet siktes det nå mot en utgivelse av spesifikasjonen i andre kvartal 2010.

- Vi undervurderte mengden av arbeid som er nødvendig, men det dreier seg mer om arbeid enn innovasjon på dette stadiet, sa Yanes til Networkworld.com.

Med PCI Express 3.0 økes det maksimale antallet «lanes» eller kanaler til node til hvert spor på hovedkortet fra 16 til 32. I tillegg økes den maksimale bitraten for hver kanal fra dagens 5 gigabit per sekund til 8 gigabit per sekund.

I tillegg skal PCI Express 3.0 inkludere rutiner for å kunne forutsi hvilke data som skal overføres. Dermed kan disse dataene gjøre klare for overføring på et tidligere tidspunkt og dermed redusere den samlede overføringstiden.

Dette vil gi mer enn dobling av den samlede kapasiteten. Foreløpig er ikke PCI Express 2.0 ansett for å være noen flaskehals, men mange antar at den vil bli det innen noen få år, spesielt i systemer med svært kraftige grafikkløsninger, gjerne kombinert med raske lagringssystemer og nettverksadaptere.

PCI Express 3.0 skal være fullt bakoverkompatibelt med versjon 2.0, slik at kort og sokler basert på de to versjonen kan brukes om hverandre, men da uten de nevnte ytelsesforbedringene.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.