FORBRUKERTEKNOLOGI

Raskere Pentium M avslørt av Elitegroup

En ennå ikke annonsert Pentium M-prosessor er blitt avslørt i forbindelse med lanseringen av en ny bærbar PC.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. juli 2004 - 13:45

Flere IT-nettsteder melder i dag om at Elitegroup denne uken skal ha annonsert en bærbar PC, ECS G220, som tar i bruk en ennå ikke annonsert Pentium M-prosessor fra Intel. Dette ser i og for seg ut til å stemme, bortsett fra at annonseringen ble gjort allerede i begynnelsen av juni.

Alt som er oppgitt om den nye Pentium M-prosessoren er derimot at den vil opererer med en klokkehastighet på 2,13 GHz og at den er basert på Dothan-arkitekturen. Forsidebusshastigheten er oppgitt til 400 MHz, selv om enkelte nettsteder har spekulert på om den i stedet kunne være 533 MHz, gjennom en tidlig utgave av et kommende brikkesett, eller en litt oppdatert utgave av dagens Centrino-plattform.

Den raskeste lanserte Pentium M-brikken per i dag har versjonsnummer 755 og er klokket til 2 GHz.

Om det blir så mye klarere av at Elitegroup samme dag lanserte maskinen ECS 600, som ifølge pressemeldingen skal være utstyrt med nesten generasjons Centrino-teknologi, 533 MHz forsidebuss og PCI Express, er usikkert. Denne maskinen skal nemlig komme på markedet i september, til tross for at lanseringen av Intels brikkesett som skal utgjøre neste generasjons Centrino-plattform og gi bærbare 533 MHz-busshastighet, Alviso, nylig ble utsatt til første kvartal 2005.

    Les også:

Uansett om Elitegroup har forregnet seg på lanseringsdatoen for disse maskinene eller ikke, gir de noen løfter om hva kommende bærbare PC-er vil kunne tilby.

ECS 600 skal i tillegg til det nevnte, være utstyrt med ATi Mobility Radeon X600-grafikk basert på PCI Express, TV-tunerfunksjon med fjernkontroll og støtte for direkte brenning av tv-sendinger til DVD, 4-i-1-kortleser, 15,4-tommer skjerm i 16:10-formatet, Gigabit Ethernet, 802.11b/g-støtte, mini Firewire-port, SPDIF-utgang og fire USB 2.0-porter. Den vil bli markedsført som en multimediemaskin.

G220 er en liten og trolig lett maskin med 12,1 WXGA(16:10)- eller XGA(4:3)-skjerm. Den har likevel plass til to lagringsenhet og skal ifølge Elitegroup være den første bærbare med innebygd 1,3 megapiksels digitalkamera. Maskinen støtter inntil 1 GB minne og er utstyrt med 4-i-1-kortleser i fronten, 1394A Firewire-port og tre USB 2.0-porter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.