Raskere tilgang til favoritt-tjenestene på mobilen

Etter et års betaperiode, lanserte Nokia denne uken mobiltjenesten WidSets.

Raskere tilgang til favoritt-tjenestene på mobilen
Bilde:

Nokia lanserte denne uken selskapets WidSets-plattform, etter omtrent et år med offentlig betatesting. WidSets er i første rekke små verktøy som kjøres i et program på mobilen, og som kan vise ulike typer webinnhold, for eksempel nyhetsoppdateringer eller værmeldinger, uten å måtte laste en nettleser. Selve WidSets-programmet kan installeres på de fleste mobiler som støtter Java, ikke bare Nokias egne mobilmodeller.

    Les også:

Siden betaperioden startet, har mer enn 3 millioner brukere med drøyt 300 ulike mobilmodeller registrert seg. Disse har nå tilgang på 2000 ulike WidSets på til sammen 56 ulike språk. Omtrent 90 prosent av disse er laget av brukerne selv.

En ny «Explore»-funksjon skal gjøre det enklere å finne fram til en ønsket widset, gjennom søk og filtrering, eller ved å gå gjennom tagger eller kategorier.

Nokias mål med denne tjenesten er likevel å tjene penger. Den primære forretningsmodellen handler om annonser og interaksjon mellom annonsører og brukerne. Nokia nevner som et eksempel en kino-widset, hvor brukeren kan velge en by og se hvilke filmer som vises, på hvilken kino og om det er noen ledige seter.

Nokia planlegger å forhåndsinstallere WidSets på mange millioner mobiler det kommende året, inkludert allerede annonserte 8800 Arte. Tjenestene vil tilbys på et titalls antall språk.

Brukere av dagens Nokias modeller i N- og E-seriene kan laste ned WidGet-klienten via «Last ned» mappen under kategorien «Internet». Brukere av andre mobiler finner klienten og mer informasjon på dette nettstedet.