TELEKOM

Raskere turbo-3G fra Samsung og LG

Både Samsung og LG avduket i dag mobiler med ekstra rask datatilgang over mobilnettet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. feb. 2008 - 15:23

Turbo-3G, som HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) ofte kalles, kommer i flere hastighetsklasser. De fleste av dagens mobiler med turbo-3G støtter nedlastingshastigheter på 1,8 eller 3,6 megabits per sekund. Men snart vil mobiler med støtte for neste hastighetsklasse bli vanlige.

Samsung avduket i dag blant annet mobilen Soul (The Spirit Of Ultra). Dette er en slank (12,9 mm) mobil med fem megapikslers kamera med bildestabilisator og ansiktsgjenkjenning. Den skal være utstyrt med en digital effektforsterker fra ICEpower og Bang & Olufsen, noe som skal gi ekstra god lyd ved avspilling av musikk.

Mobilen har støtte for turbo-3G-basert nedlasting med en hastighet på inntil 7,2 megabits per sekund, men dette avhenger selvfølgelig av at mobilnettet også støtter en slik hastighet. Per i dag er dette slett ikke vanlig.

Mobilen har ellers 2,2 tommer skjerm og taster som vibrerer for å bekrefte tastetrykk. Mobilen skal komme i salg i Norden i juni.

Den samme turbo-3G-hastigheten støtter også Samsungs F480, en liten mobil med 2,8 tommers berøringsskjerm. Også denne mobilen har 5 megapikslers kamera. Men denne modellen kommer ikke i salg i Norden før i august.

LG Electronics har også avdukket en rekke modeller i dag. Mest spennende er KF700, en mobil med 3-tommers berøringsskjerm med oppløsning på 240 x 480 punkter. Mobilen støtter 7,2 Mbps turbo-3G og er utstyrt med et navigasjonshjul på baksiden som skal gi tilgang til en hurtigmeny.

Kameraet i mobilen har en oppløsning på 3 megapiksler. Mobilen har 25 megabytes med intern lagringsplass, men støtter microSD minnekort. Den skal dukke opp på det nordiske markedet i midten av april.

Det er også gjort kjent at både Samsung og LG skal komme med nye, Symbian-baserte mobiltelefoner om ikke så lenge. Men detaljene fra de offisielle kildene er få.

LGs modell kalles LG-KT610 og skal være utstyrt med en 2,4 tommer skjerm med VGA-oppløsning. Under skjermen, som kan vippes opp, skal det skjule seg et QWERTY-tastatur. Mobilen støtter 3,6 Mbps HSDPA og er utstyrt med GPS-mottaker. Et uoffisielt bilde av LG-KT610 finnes her.

Samsungs modell kalles G810 og er en glidemodell med 5 megapikslers kamera som er utstyrt med optisk zoom og ansiktsgjenkjenning. Mobilen har også WLAN-støtte og samme HSDPA-hastighet som LG-KT610. Skjermen skal være på 2,6 tommer. Mobilen skal også ha GPS-mottaker. Den skal komme i salg i Europa i løpet av mars.

Begge de to mobilene er basert på Symbian OS 9.2 og brukergrensesnittet S60.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.