FORBRUKERTEKNOLOGI

Raskere video på YouTube

Skal gi virkelig merkbar effekt.

Særlig med videoer av mennesker som spiller videospill skal høyere bilderater enn 30 bilder per sekund gjøre en stor forskjell.
Særlig med videoer av mennesker som spiller videospill skal høyere bilderater enn 30 bilder per sekund gjøre en stor forskjell. Bilde: YouTube
Daniel Brombach
30. okt. 2014 - 13:44

I juni i år kunngjorde YouTube at de om noen måneder ville gi alle med konto på YouTube muligheten til å laste opp videoer med 48 og 60 bilder per sekund.

– Dine opptak fra videospill med sykt høy bildefrekvens vil snart se like fantastisk ut på YouTube som når du spiller, når vi lanserer støtte for 48 og til og med 60 bilder per sekund i de kommende månedene.

I går gjorde YouTube det mulig for alle brukerne å legge ut videoer med bilderate på opptil 60 bilder per sekund.

Tidligere har ikke opplastninger på YouTube fått mer enn 30 bilder per sekund, med unntak av spesielle videoer og filmtrailere. Dette har fungert fint for de fleste videoer, men det har ikke vært like bra når det gjelder dataspill. Grunnen til dette er at om man spiller på PlayStation 4, Xbox One eller Wii U via tv-en, har alltid antall bilder per sekund vært mye høyere enn det som det har vært tilgjengelig på YouTube – inntil nå.

Ifølge The Verge gir dette en veldig merkbar effekt, spesielt når det gjelder videoer av dataspill. Det finnes flere testvideoer som viser hvordan dette tar seg ut.

Daniel Brombach er skoleelev og har skrevet denne artikkelen i forbindelse med Operasjon Dagsverk.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.