Raskere virtuell Windows-grafikk på Mac

Mange forbedringer i Parallels virtualiseringsløsning for Mac.

Raskere virtuell Windows-grafikk på Mac

Mange forbedringer i Parallels virtualiseringsløsning for Mac.

Parallels har hatt stor suksess med selskapets løsning for virtualisering av klientoperativsystemer for Mac. Dette skyldes blant annet kreativ funksjonalitet. Produktet koster penger, i motsetning til lignende løsninger fra blant annet Microsoft, men er likevel blitt solgt til mer enn 1,5 millioner Mac-brukere.

Løsningen gjør det mulig å kjøre blant annet Windows og Linux side ved side med Mac OS X.

I dag kunngjorde Parallels at versjon 4.0 av selskapets Desktop for Mac er blitt sluppet på markedet. Det loves enda bedre integrasjon med operativsystemet. opptil 50 prosent bedre ytelse og en rekke ny funksjonalitet knyttet til sikkerhet, strømsparing og sikkerhetskopiering.

4.0-versjonen tilbyr nå støtte for grafikkteknologier som DirectX 9, DirectX Pixel Shader 2.0 og OpenGL 2.0, støtte for 256 megabytes med grafikkminne, samt generelt bedre grafikkytelse. Dette betyr at listen over støttede programmer og spill som krever 3D-grafikkstøtte, har blitt betydelig utvidet.

I tillegg inkluderer den nye versjonen en hypervisor som dynamisk skal allokere ressurser etter hva brukeren behøver. Denne kalles Adaptive Hypervisor og skal bidra til at applikasjonene svarer raskere, samtidig som at virtualiseringsmotorens ressursbehov er redusert med mellom 15 og 30 prosent sammenlignet med tidligere utgaver av produktet.

Den nye versjon av Desktop for Mac støtter nå 8-veis SMP (Symmetric multiprocessing), 8 gigabytes med RAM og 64-bits støtte for hver av de virtuelle maskinene.

Inkludert i pakken er også en sikkerhetsløsning fra Kaspersky med blant annet antivirus, brannmur og gjenoppretting, samt backup-løsningen Acronis True Image Home og harddiskverktøyet Acronis Disk Director Suite.

Desktop for Mac 4.0 skal i tillegg inkludere tilgang til lagringsenheter på tvers av Windows og Mac OS X, støtte for talegjenkjenning, fjernstyring ved hjelp av iPhone, deling av skjermdumper, støtte for Mac OS X Leopard Server som gjestesystem og fortsatt støtte for Coherence-teknologien, som gjør at Windows-programmer kan kjøres side ved side med vanlig Mac-applikasjoner i Mac OS X.

    Les også:

Full pris for Parallels Desktop 4.0 for Mac 80 dollar.

Til toppen