Raskere WLAN åpner for bedre multimedia

D-Link har lansert WLAN-baserte produkter utenom det vanlige for både hjem og kontor.

D-Link har lansert WLAN-baserte produkter utenom det vanlige for både hjem og kontor.

D-Link er medlem av Digital Home Working Group (DHWG) og arbeider sammen med blant andre Intel og Microsoft for å skape felles standarder og interoperabilitet for WLAN-baserte konvergensløsninger som skal kunne smelte sammen med enheter og løsninger som TV/HiFi, PC, Internett og mobilt utstyr.

Denne våren har D-Link lansert to produkter i USA som vil komme på markedet i Norge i løpet av høsten.

DPG-2000W er en enhet for trådløs overføring av skjermbildet til en eller flere PC-er over WLAN (802.11g). Enheten er utstyrt med standard VGA-utgang for tilkobling av for eksempel prosjektør, og vil dermed være godt egnet for bruk under presentasjoner eller for trådløs tilkobling i et hjemmekinomiljø. Enheten støtter oppløsning på inntil 1024x768 piksler og med 24 bits fargedybde. Den annonserte prisen i USA er 249 dollar.

DSM-320 er ifølge D-Link en Wireless Media Player for stuebruk. Enheten, som er på størrelse med en DVD-spiller, plasseres typisk under TV-en og kobles til denne ved hjelp av for eksempel S-Video-utgangen. I tillegg kobles enheten til et vanlig lokalnett eller et trådløst nettverk (802.11g) med en Windows-PC i den andre enden.

Mediespilleren vil da kunne ta imot videostrømmer fra PC-en. Formatene som støttes er MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, AVI, QuickTime og XviD. I tillegg støttes lydformatene WAV, MP3 og WMA, og bildeformatene JPEG, JPEG2000, TIFF, GIF, BMP og PNG. Dessuten har systemet støtte for streaming av medietjenester via Internett, i første rekke Radio@AOL.

DSM-320 har støtte for UPnP (Universal Plug 'n' Play) og Intels INMPR (Intel Networked Media Product Requirements), noe som skal bety av enheten skal kunne finne og kommunisere sømløst med andre audio- og videoenheter med UPnP-støtte. Det hele kan styres ved hjelp av den medfølgende fjernkontrollen. Anbefalt utsalgspris i USA er 129 dollar.

Flere bilder av DSM-320 finner du her.

Til toppen