Raskere Xeon på vei ut til server-produsentene

Intel er i ferd med å sende "Hyper-thread" Xeon-prosessorer i opptil 2,2 GHz ut til serverleverandørene, sammen med nye brikkesett.

Intel er i ferd med å sende "Hyper-thread" Xeon-prosessorer i opptil 2,2 GHz ut til serverleverandørene, sammen med nye brikkesett.

I forkant av Intels utviklerforum Intel Developer Forum Spring 2002 som åpner i San Francisco i dag, er det lekket ut fra kunngjøringene som Intel har tenkt å hilse de trofaste med.

Det viktigste ser ut til å være at nye Xeon-prosessorer er på vei ut til serverprodusentene, slik at de kan gjøres tilgjengelig på markedet i løpet av noen få uker. De nye prosessorene kommer i klokkefrekvenser opptil 2,2 GHz, En ny teknologi, kalt "Hyper-thread", gjør at ytelsen øker ganske mye mer enn den rene økningen i klokkefrekvens skulle tilsi. Hyper-thread gjør at operativsystemet oppfatter hver Xeon-prosessor som to virtuelle prosessorer, slik at serverapplikasjoner som er tunet for flerprosessering går raskere. Intel vil dessuten levere egne brikkesett, døpt E7500, for en og to prosessors servere med de nye Xeon-brikkene.

En annen nyhet vil være en nettverksprosessor med kodenavn Castine, beregnet på å operere i 10 GHz. Dette er rundt fire ganger så raskt som dagens prosessorer, men langt saktere enn de SiGe-baserte brikkene som IBM har varslet til neste år, og som er beregnet på hastigheter fra 40 til 110 GHz. (Se artikkelen Nye IBM-kretser kjører i 110 GHz.)

Til toppen