BEDRIFTSTEKNOLOGI

Raskt ute med «app» til Office 365

Jørgen Solberg og Halvor Walla i Software Innovation venter mye av Microsofts nye kurs.

CTO Jørgen Solberg og administrerende direktør Halvor Walla tror kundene vil gripe mulighetene som nettskysatsingen åpner for.
CTO Jørgen Solberg og administrerende direktør Halvor Walla tror kundene vil gripe mulighetene som nettskysatsingen åpner for.
1. juli 2011 - 13:19

Sharepoint-spesialisten Software Innovation er for lengst i gang med å tilpasse nøkkelproduktene 360° (dokumenthåndtering, saksbehandling, arkivering og samhandling) og ProArc (dokumenthåndtering, kontroll av tekniske dokumenter, samhandling i prosjekter og prosesstøtte) til Microsofts løsninger i nettskyen, det vil si nettskyoperativsystemet Windows Azure og abonnementsløsningen Office 365 for Exchange, Sharepoint, Lync og Office. En del av begrunnelsen for at Software Innovation nylig fikk Microsofts pris for årets partner internasjonalt, var nettopp innsatsen for å få Sharepoint-applikasjoner inn i nettskyen.

– Produktene våre er nå klare til å samspille med Office 365, forsikrer CTO Jørgen Solberg og administrerende direktør i Software Innovation Products Halvor Walla i en samtale med digi.no. – Vi deler Microsofts visjoner i nettskyen, fordi den gir enorme gevinster på mange områder. Å flytte forretningsapplikasjoner til driftede løsninger i nettskyen kan redusere kostnadene vesentlig. Dessuten er det fordeler innen mobil, distribuert jobbing, rask tilgang til nye funksjoner og så videre.

CTO Jørgen Solberg og administrerende direktør Halvor Walla tror kundene vil gripe mulighetene som nettskysatsingen åpner for.
CTO Jørgen Solberg og administrerende direktør Halvor Walla tror kundene vil gripe mulighetene som nettskysatsingen åpner for.

Selskapet lanserte sitt første nettskyprodukt i fjor sommer, i form av et Azure-basert produkt for å gjøre virksomheters journaler – e-postmeldinger, sakslister og så videre – tilgjengelig over web. Nå foreligger et 360&deg-produkt som utnytter Plan E1-varianten av Office 365 (til 71 kroner per bruker per måned, se Office 365 klar for Norge). Denne modulen integrerer dokumenthåndtering og saksbehandling i 360° med blant annet meldings- og samhandlingstjenestene i Office 365.

– Et annet produkt som er i markedet nå bidrar til å fjerne papir fra møter, gjennom applikasjoner for iPad eller Tablet pc: «Paperless Meetings». Her brukes nettskyen og Office 365 til å lagre saksdokumenter og presentere dem på en strukturert måte.

Solberg trekker fram sin iPad for å demonstrere. Det er ikke bare dokumentene som vises. Man kan også blant annet notere på dem, og hvis det er hensiktsmessig kan man også la andre med tilgang til de samme dokumentene se notatene man lager.

Offentlig journal og papirløse møter utgjør det Software Innovation kaller sin første bølge i nettskyen.

– Bølge nummer to skal lanseres over sommeren, i tredje kvartal. Da løfter vi hele 360°-produktet opp i nettskyen. Vi vil tilby et nettbasert arkiv for privat og offentlig virksomhet som tilfredsstiller alle offentlige krav i Skandinavia, samt internasjonale standarder: «360° eArchive Services for Azure». Arkivopplegget for e-post følger tankegangen i Office 365 med hybrid infrastruktur, og lagrer i henhold til relevante standarder. Produktet innebærer at man kan få et trygt og anerkjent arkiv i nettskyen uten egen kompleks programvare. Det er noe alle offentlige og store kunder er opptatt av.

I tillegg til arkivløsningen kommer en modul kalt «One-click deployment», beregnet for dem som trenger mer funksjonalitet fra 360° enn det som leveres via nettskyen.

Software Innovation skilter med mer enn 25 års erfaring med programvare for dokumenthåndtering og saksbehandling.

Selskapet har i dag 330 ansatte, fordelt på kontorer i Oslo, Bergen, Stockholm, København og Bangalore (India). Det eies av det uavhengige investeringsselskapet Borea. Omsetningen i 2010 var 294 millioner kroner. Resultatet var 39 millioner kroner. Selskapet har over 400 kunder, og er representert gjennom partnere i tolv land. Ifølge Solberg og Walla økte lisenssalget av de to hovedproduktene med 32 prosent fra 2009 til 2010. Walla sier til digi.no han han opplever noenlunde den samme veksttakten i år.

Tidligere var Software Innovation også et konsulentselskap. I dag framstår det som et fokusert utviklingsselskap. I 2010 gikk 15 prosent av omsetningen til produktutvikling. I 2011 vil antall utviklere og produktspesialister som arbeider fulltid med å utvikle 360° og ProArc øke fra 70 til 80. Utviklingen skjer etter en «co-shoring»-modell fordelt på Fornebu utenfor Oslo og Bangalore i India.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.