BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ray Ozzie er tilbake

Microsoft-veteran starter nytt IT-selskap.

Ray Ozzie slår et slag for «verden etter pc». Det er fortsatt samhandling over nett det går i, når IT-kjendisen starter enda et nytt selskap.
Ray Ozzie slår et slag for «verden etter pc». Det er fortsatt samhandling over nett det går i, når IT-kjendisen starter enda et nytt selskap. Bilde: Microsoft
5. jan. 2012 - 11:33

Detaljene er sparsomme, men selveste Ray Ozzie starter nå et nytt IT-selskap.

Det skjer drøyt to år etter han overraskende forlot stillingen som Microsofts sjefsvisjonær og programvarearkitekt, en rolle han arvet etter Bill Gates.

Selskapet heter Cocomo, kan seriegründeren bekrefte overfor Boston Globe.

En ordknapp Ozzie sier lite om oppstarten, men avslører at de nå rekrutterer. Blant annet averterer de etter brukergrensesnitt-ekspertise.

- Vi er en håndfull som såvidt har begynt arbeidet med et nytt kommunikasjonsprodukt. Målet er å lage overbevisende verktøy for sosial samhandling, heter det i stillingsannonsen.

iOS og Android

I annonsen fremgår det at de skal lage løsninger for mobil og nettbrett. Interessant nok bes det om erfaring både om iOS- og Android-plattformen. Microsofts Windows Phone er ikke nevnt i sammenhengen.

Hjernen bak Notes og Azure

Ray Ozzie er hjernen bak Lotus Notes, serieentreprenør og en visjonær strateg med stor innvirkning på sentrale deler av IT-bransjen siden tidlig på 1980-tallet. Hele veien med samhandling over nett som en rød tråd.

Etter flere år som teknologisjef i Microsoft arvet han i 2006 tittelen «chief software architect» fra Bill Gates, og fikk den sentrale oppgaven med å styre selskapets fremtid. Slik startet en voldsom satsing på nettskyen.

Windows Azure og Office365 er eksempler på nettjenester basert på Ray Ozzies tankegods.

Selv forlot han programvaregiganten mot slutten av 2010. Samtidig etterlot han et notat der han ba Microsoft forstille seg en verden uten pc.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.