Raymond "Ray" Lane trekker seg fra Oracle

Raymond J. Lane, Oracles "Steve Ballmer", trekker seg uventet fra sin toppstilling i selskapet.

Raymond J. Lane, eller Ray Lane som han også kalles, har trukket seg fra sin stilling som operativ leder (COO) i Oracle Corp.

Det er Lawrence (eller Larry om du vil) Ellison, Oracles topp-toppsjef (styreformann og CEO), som i dag bringer dette budskapet.

Ray Lane er, ifølge Wall Street Journal, rangert som verdens mest prominente nummer to-leder i amerikansk næringsliv.

Lane blir ofte sett på som en kandidat til toppleder-jobber, både på grunn av hans erfaringer innen teknologibransjen og på grunn av hans suksess med å gjøre Oracle til verdens nest største uavhengige programvareselskap. Lane ble i fjor tilbudt toppleder-stillinger i både Hewlett-Packard og Compaq. Noe han forøvrig takket nei til.

Den siste tiden har Lane gradvis trukket seg tilbake fra stillingen i Oracle, og delegert oppgaver til andre. Ellison sier, ifølge WSJ, at Lanes avgang har ligget i kortene lenge.

Det er foreløpig ikke kjent hva Ray Lane (53), som begynte i Oracle i 1992, skal gjøre fremover.
Harald Løvvik, som er markedssjef i Oracle Corp, uttaler til digi.no at den offisielle og reelle grunnen til Lanes avgang er at han nå er blitt fryktelig rik på opsjoner.


- Ray Lane har solgt aksjer for 473 millioner dollar. Det er over 3,5 milliarder kroner. Han er blitt fryktelig rik, ikke bare litt rik. Jeg tror Larry vil ha sultne folk. En 53-åring med milliarder i banken er kanskje ikke så veldig sulten lenger, sier Løvvik.

- Hvis noen skulle lure på motivasjonen for oppsigelsen...

Les også:
Oracle-Larry kan bli rikere enn Microsoft-Bill
Bill Gates er ikke lenger rikest
Til toppen