RESULTATERFINANS

Razorfish verdt 9,6 milliarder kroner på Nasdaq

Aksjekursen til Internett-byrået Razorfish har eksplodert siden introduksjonen på Nasdaq på tirsdag. Etter et hopp på fem dollar per aksje i går, verdsettes selskapet til 9,6 milliarder norske kroner.

Herman Berg
30. apr. 1999 - 15:05

Det svensk-amerikanske webkonsulentbyrået Razorfish, med datterselskap i Norge, fortsetter sin eventyrferd på den amerikanske "teknologibørsen", Nasdaq Stock Market.

Etter å ha steget fra 16 dollar aksjen ved introduksjonen på tirsdag, endte aksjen på 33,5 dollar etter første dags handel, 46 dollar etter andre dags handel og 51 dollar ved avslutningen i går. 51 dollar er etter dagens valutakurser drøyt 400 norske kroner. Dette er ekstremt selv for å være en Internett-aksje i USA.

Til sammenligning hadde web-byrået USWeb/CKS, som nettopp har startet opp virksomhet i Norge, en torsdags-handel på Nasdaq der aksjekursen lå på 23 dollar.

Razorfish har et totalt aksjevolum på over 24 millioner aksjer blir den samlede prisen på aksjene 1,24 milliarder dollar. Det var 5,1 millioner aksjer som skiftet eier i løpet av torsdagen.

Ved børsnoteringen tirsdag var det tre millioner aksjer som ble lagt ut for handel med mulighet for overtegnelse på 450.000 aksjer. Men det hjelper ikke investorene i Razorfish at aksjene har løftet seg de første dagene - ifølge reglene for børsintroduksjon kan ikke de store aksjeeierne selge seg ut før det har gått 180 dager.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra