JUSS OG SAMFUNN

Razzia hos Funcom

SISTE: Økokrim tar ut siktelse.

Funcom har blant annet utviklet spillet The Secret World.
Funcom har blant annet utviklet spillet The Secret World. Bilde: Funcom
29. jan. 2014 - 10:48

OPPDATERT KL. 12.17:

Funcom skriver i en børsmelding at Økokrim har tatt ut en siktelse mot selskapet, basert på mistanker om overtredelse av bestemmelser i lov om verdipapirhandel.

Mistanken er basert på informasjon gitt markedet om The Secret World i perioden august 2011 og frem mot spillets lansering i juli 2012, samt i to påfølgende måneder.

Etter Økokrims oppfatning er det også sannsynlig at selskapet ikke har ført en lovpålagt logg over håndteringen av fortrolig informasjon.

OPPDATERT KL. 13.20

Førstestatsadvokat Hans Christian Koss i Økokrim sier følgende til digi.no:

– Jeg kan bekrefte at Økokrim har siktet Funcom for markedsmanipulasjon og brudd på reglene om føring av innsidelister. Og at vi er i dialog med selskapet for så raskt som mulig å få avkreftet eller bekreftet mistanken.

Koss som er påtaleansvarlig i denne saken sier også at han kan bekrefte at selskapet samarbeider med Økokrim i etterforskningen.

– Utover det kan jeg ikke kommentere mistankene eller etterforskningen nærmere, avslutter førstestatsadvokat Hans Christian Koss.

Dette har skjedd

All handel i aksjen til Funcom ble stanset i påvente av en avklaring fra selskapet. Det kunngjorde Oslo Børs tidligere onsdag morgen.

Ifølge E24 står to av Økokrims biler parkert utenfor det norske spillselskapets lokaler på Skøyen. Det meldes om hektisk møteaktivitet inne i lokalene.

digi.no har forsøkt å få Økokrim samt kommunikasjonsdirektør i Funcom i tale, foreløpig uten å lykkes.

E24 som har reporter til stede på Skøyen skriver at personer fra Økokrim har båret tomme pappesker fra bilene sine, og opp i andre etasje i bygget der Funcom holder hus.

De har også spurt administrerende direktør Ole Schreiner i Funcom om det er en razzia som foregår, noe han nekter å svare på.

Et øyenvitne forteller imidlertid til Dagens Næringsliv at Økokrim startet sin razzia i Funcoms lokaler ved 8-tiden onsdag morgen.

En stor kassevogn skal ha kjørt rett mot lokalene, og parkert i en parkering forbudt-sone. Et kobbel med 6-8 personer skal deretter ha marsjert inn i lokalene og identifisert seg med id-merker fra Økokrim, opplyser dette vitnet til DN.

Funcom-aksjen har steget til himmels den siste tiden. Senest i går skrev Aftenposten hvordan kursen er firedoblet på få måneder. Bare siden nyttår har aksjen lagt på seg 103,44 prosent til en markedsverdi på 354 millioner kroner. Ved stengetid tirsdag sto aksjen i 5,33 kroner stykket.

Funcom er Norges mest kjente spillselskap. De har satset stort på titler som «The Secret World», «Age of Conan» og «Anarchy Online».

Selskapet fikk en kraftig knekk etter at satsingen på store nettbaserte spill regelrett floppet, i hvert fall tatt i betraktning de enorme forventningene som var bygget opp og pengene selskapet hadde investert i dette. Det utløste en tøff omstilling med nedbemanninger. I nyere tid har de satset mer på flere mindre utgivelser, blant i samarbeid med Lego.

Saken oppdateres.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.