JUSS OG SAMFUNN

Razzia mot Samsung og Philips

Mistenkt for ulovlig prissamarbeid.

Samsung og Philips er blant flere selskaper som er mistenkt for å ha drevet opp priser på produkter solgt i nettbutikker gjennom ulovlig prissamarbeid.
Samsung og Philips er blant flere selskaper som er mistenkt for å ha drevet opp priser på produkter solgt i nettbutikker gjennom ulovlig prissamarbeid. Bilde: Bloomberg/Getty Images/Getty Images/All Over Press
6. des. 2013 - 13:22

Amsterdam (NTB-Reuters): Philips og Samsung er blant flere selskaper som denne uken fikk besøk av Europakommisjonen på grunn av mistanke om brudd på konkurransereglene.

Også Media-Saturn, Europas største butikkjede for elektronikk, fikk besøk av inspektørene. Det opplyser selskapene selv, og understreker at de samarbeider med myndighetene.

Europakommisjonen sa torsdag at tjenestemenn gjennomførte razziaer mot flere selskaper som enten lager eller selger forbrukerelektronikk og husholdningsapparater. Konkurransemyndighetene mistenkte at selskapene hadde samarbeidet om å redusere salget av enkelte varer på internett for å drive prisene opp.

Kommisjonen har ikke selv opplyst hvilke selskaper de mistenker for å ha brutt konkurransereglene, men etterforskningen kommer samtidig med at de tradisjonelle forhandlerne er i en hard kamp med bedrifter som selger elektronikk på internett. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.