JUSS OG SAMFUNN

Razzia mot skribent etter iPhone-lekkasje

Politiet etterforsker teknologiblogg som kjøpte hemmelig Apple-prototype.

Gizmodo kjøpe en hemmelig prototype som Apples ingeniør skal ha mistet på en bar i Silicon Valley. Nå blir hendelsen etterforsket av politiet.
Gizmodo kjøpe en hemmelig prototype som Apples ingeniør skal ha mistet på en bar i Silicon Valley. Nå blir hendelsen etterforsket av politiet. Bilde: Faksimile Gizmodo.
27. apr. 2010 - 08:25

Teknologibloggen Gizmodo innrømmet i forrige uke å ha betalt 5.000 dollar for en prototype av neste generasjon iPhone - versjon 4.

Mobiltelefonen skal angivelig ha blitt glemt igjen eller mistet på et utested i Silicon Valley av en av Apples ingeniører.

Saken ble et skup for Gizmodo, som skrev en rekke artikler om Apples nye iPhone-versjon, som ventelig skal lanseres i sommer. Nettstedet tok også fra hverandre telefonen, og la ut både bilder og video.

En talsmann for statsadvokaten i San Mateo, California bekrefter at politiet fredag gjennomførte en razzia mot hjemmet til Jason Chen, en redaktør av teknologibloggen.

Det melder nyhetsbyrået Reuters, som også skriver at Apple skal ha kontaktet politiet for å melde fra om tyveri av den hemmelige prototypen.

Ifølge Reuters var ikke Chen hjemme under aksjonen, der politiet skal ha tatt beslag i blant annet fire datamaskiner, to servere og en iPad på leting etter bevis i saken.

Statsadvokaten har så langt ikke tatt ut tiltale mot noen i saken, skriver TechCrunch.

Bakgrunnen for beslaget går frem av ransakelsesordren, som er gjengitt av Gizmodo. Her heter det at utstyret til Jason Chen kan innholde fotografier av Apples prototype, samt opplysninger om kjøpet, telefonsamtaler og opplysninger om Gray Powell, Apples ansatte som skal ha mistet telefonen.

Gizmodo hevder på sin side at politiets ransakelsesordre er ugyldig som følge av en lovbestemmelse som beskytter journalisters kildevern.

Bilder og video av iPhone 4 ligger på Gizmodo.com.

Se også:
Slik er iPhone 4G på innsiden
Slik mistet de prototypen

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.