Razzia mot Telenor

Mistenkes for misbruk av markedsmakt.

Razzia mot Telenor
Konkurransetilsynet og EFTA-organet ESA slo i dag til mot Telenors hovedkontor på Fornebu. De undersøker om selskapet har misbrukt sin markedsmakt i mobilmarkedet. Bilde: Marius Jørgenrud

Saken blir oppdatert.

EFTAs overvåkningsorgan ESA og Konkurransetilsynet slo tirsdag morgen til med razzia mot Telenor sine lokaler på Fornebu, etter mistanke om misbruk av markedsmakt.

    Les også:

- Det kom en gruppe mennesker i dag tidlig ved 9-tiden, og ville undersøke om vi har misbrukt vår stilling i det norske mobilmarkedet. Da åpner vi våre lokaler, pc-er og skap slik at de kan få den informasjon de ønsker, sier Telenor Norges kommunikasjonsdirektør Torild Uribarri til digi.no.

Hun er ikke kjent med om myndighetene så langt har gjort beslag, men aksjonen skal klokken 12.45 fortsatt være i gang.

- De er ikke her i området hvor jeg sitter akkurat nå, men jeg tror de fortsatt er på bygget, sier Uribarri.

Uventet

Telenor er som en dominerende markedsaktør underlagt et særskilt søkelys fra myndighetenes side.

- Derfor er det ikke unaturlig at vi får besøk av Konkurransetilsynet, men dette var ikke noe vi forventet akkurat nå, erkjenner kommunikasjonsdirektøren overfor digi.no.

Undersøkelsene gjennomføres med bakgrunn i Artiklene 53 og 54 i EØS-Avtalen, og gjelder mobile telekommunikasjonstjenester som tilbys på grossist og sluttbrukernivå i Norge, herunder tale, SMS, MMS og data, samt mobiltjenester solgt i pakker som inkluderer andre produkter/tjenester, melder Telenor.

I en pressemelding fra Konkurransetilsynet fremgår det at bakgrunnen for kontrollen er at de ønsker å få bekreftet eller avkreftet mistanke om brudd på konkurranseloven. De bekrefter at det gjelder Telenors norske mobilvirksomhet.

– Det at Konkurransetilsynet gjennomfører en bevissikring, innebærer ikke at de involverte selskapene er skyldige i lovbrudd, og sier ikke noe om det endelige utfallet av saken. Etter at kontrollen er gjennomført, starter arbeidet med å analysere eventuelle funn. Det er for tidlig å si noe om hvor lang tid dette vil ta, skriver tilsynet i pressemeldingen.

– Telenor har strenge interne regler og prosedyrer for overholdelse av lover og regelverk. Telenor vil samarbeide med myndighetene i forbindelse med gjennomføring av kontrollen slik at den gjennomføres på en mest mulig effektiv måte. Telenor har ut over dette ingen ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt, skriver selskapet i pressemeldingen.

Etter det digi.no får opplyst skal Telenor komme med en mer omfattende uttalelse senere i dag.

Har du tips til denne saken – kontakt redaksjonen på mail. eller på telefon 40 60 10 30.

Saken blir oppdatert.

    Les også:

Les mer om: