JUSS OG SAMFUNN

RCA kaster seg på MP3-bølgen

Franske Thomson Multimedias nord-amerikanske underbruk, RCA, vil surfe med på MP3-bølgen. Snart kommer selskapets første digitale lydspiller i lettvektsmarkedet, RCA Lyra.

Øystein Kvistad
5. mai 1999 - 03:12

Ikke for det - noen overraskelse er det ikke at RCA nå kaster seg inn i dansen rundt det populære men høyst kontroversielle digitale lydformatet MP3. Seneste i forrige uke kjøpte RCA 20 prosent av aksjene i MusicMatch, et selskap som har spesialisert seg på utvikling av MP3-programvare.

Men RCA liker ikke å gamble, derfor støtter den nye MP3-spilleren Lyra (godt navn, forresten) liksågodt også Microsoft-standarden MS Audio 4.0, som mange mener vil bli en av de største utfordrerne til MP3. I tillegg støtter Lyra RealNetworks' RealAudio G2-format og er ifølge produsenten dessuten optimalisert for bruk med nyvinningen RealJukebox.

Helgardering kalles sånt.

Hva så med dingsebomsens fysiske attributter?

Ifølge The Register blir Lyra så absolutt av det bærbare slaget: Med en vekt på 147 gram (inkl. batterier) og ytre mål på vel 11 x 6 x 2 centimeter (lengde, bredde, tykkelse) er ikke spilleren større enn at den lett kan gli ned i innerlomma.

IBM CF-2 Microdrive med 350 megabyte lageringskapasitet.
IBM CF-2 Microdrive med 350 megabyte lageringskapasitet.

Spilleren er utstyrt med et CompactFlash minnekort på 32 eller 64 megabyte, noe som skal være nok til å lagre flere timer med musikk. Enheten kan dessuten kommunisere med IBMs lille CF-2-disk på 340 megabyte, og dermed gi enda mer lagringsplass for den som ønsker det. For de som foretrekker å se det de hører, er Lyra også blitt utstyrt med en grafisk equalizer som styres via et lite bakgrunnsopplyst display av LCD-typen (flytende krystallskjerm).

Og for at digi.no skal unngå å få like mange forespørsler per epost som forrige gang vi omtalte en MP3-spiller: Lyra lanseres først i USA og noen europeiske land (hvilke er ennå uklart), men trolig ikke før i september. Prisen vil trolig havne rundt 200 dollar (1500-1600 kroner).

Det har ikke lykkes digi.no å få tak i et bilde av Lyra.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra