Real planlegger åpen medieavspiller

RealNetworks og Helix-miljøet vil bygge en åpen kildekodebasert medieavspiller for Linux, Solaris og andre Unix-varianter.

RealNetworks og Helix-miljøet vil bygge en åpen kildekodebasert medieavspiller for Linux, Solaris og andre Unix-varianter.

Helix Player er navnet på det RealNetworks mener vil være den første omfattende medieavspilleren basert på åpen kildekode. Selskapet avduket onsdag denne uken prosjektet som skal bygge denne avspilleren.

Målet med prosjektet er å utvikle en omfattende åpen kildekodebasert medieavspiller for Linux, Unix og Solaris, som har bred industriell støtte blant selskaper og organisasjoner som distribuerer og utvikler Linux-programvare. Helix Player vil, når binærutgavene av RealAudio og RealVideo legges til, kunne tilby den samme støtte for medieavspilling som SMIL 2.0 (Synchronized Multimedia Integration Language) som RealOne Player for Windows og Mac.

    Les også:

Helix Player blir bygget på toppen av Helix DNA Client, en åpen kildekodebasert mediemotor som utvikles av Helix Community. Kildekoden til denne ble åpnet tidligere i år.

Tidlige utgaver av Helix Player vil bli bygget for Linux og Solaris i henhold til standardene til freedesktop.org og ved å bruke verktøysettet GTK+. Videre skal den modulbaserte arkitekturen til Helix Player sørge for at koden lett kan flyttes til andre operativsystemer eller integrerte enheter.

En tidslinje for hele prosjektet finnes på siden til Helix Player-prosjektet. Den forteller at den første brukbare utgaven (milepæl 1) planlegges allerede neste kvartal. Lansering av den endelige utgaven ligger derimot enda ett år fram i tid.

Til toppen