BEDRIFTSTEKNOLOGI

Real slipper kildekoden til Helix DNA Server

Kildekoden til den tredje komponenten i RealNetworks Helix-plattform er nå gjort tilgjengelig for alle.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. jan. 2003 - 11:30

Med frigivelsen av kildekoden til Helix Universal Server, eller Helix DNA Server som kildekoden kalles, har RealNetworks utviklet en helt åpen plattform for overføring av multimedieinnhold over blant annet Internett. I fjor høst ble kildekoden til klienten og produksjonsprogramvaren åpnet.

Les også:


At RealNetworks åpner kildekoden betyr at produsenter av programvare og maskinvare kan videreutvikle koden for så å integrere den i deres egne systemer. Blant annet er vil systemet kunne brukes i mobiltelefoner for å sende og motta multimedieinnhold.

Helix DNA Server kan i dag streame MP3, RealAudio og RealVideo. Men RealNetworks planlegger å inkludere støtte for MPEG-4 så snart lisensbetingelsene for MPEG-4 er blitt frigitt av MPEG LA. I tillegg kan utviklere legge til støtte for andre formater, for eksempel Windows Media og QuickTime. Det skal også være mulig å lisensiere slike utvidelser fra RealNetworks.

Helix DNA Server nå tilgjengelig for systemer basert på følgende operativsystemer: AIX, HP-UX, Tru64, FreeBSD, Linux, Solaris og Windows NT og 2000.

Selv om kildekoden til Helix DNA Server nå er fritt tilgjengelig, er ikke bruk av serveren nødvendigvis gratis. RealNetworks vil kreve en royalty på 500 dollar per enhet ved kommersiell bruk av serveren.

Mer enn 10.000 programvareutviklere har ifølge RealNetworks registrert seg på nettstedet Helix Community siden plattformen ble lansert i fjor sommer. Det er fra dette nettstedet at kildekoden kan lastes ned.

Lisensen til den åpne kildekoden til Helix-plattformen er nå sertifisert av Open Source Initiative.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.